Brookes en Glenn Irwin winnen op zondag British Superbike races op Snetterton

304
Glenn Irwin aan de leiding in race 3 op Snetterton voor Christian Iddon en Tommy Bridewell | foto© Ian Ward

Josh Brookes en Glenn Irwin hebben op zondag de tweede en derde British Superbike races van het weekend gewonnen op Snetterton. Met winst voor Christian Iddon op zaterdag waren er dus drie verschillende winnaars dit weekend, in het kampioenschap staat Glenn Irwin nu aan de leiding.

Zondag werden onder andere de tweede en derde race van het weekend voor de British Superbike klasse verreden op Snetterton. Nadat Christian Iddon op zaterdag zijn eerste BSB zege had behaald waren het op zondag Josh Brookes in race 2 en Glenn Irwin in race 3 die op de hoogste trede van het podium mochten staan. Ook kwamen de Nederlanders weer in actie in de British Supersport klasse.

Race 2
In de eerste race was er al meteen ophef vanwege een crash van Andrew Irwin en Ryan Vickers. Irwin ging buitenom bij de jonge Vickers en raakte vervolgens het voorwiel waardoor ze allebei ten val kwamen. Het was echter zeker niet de eerste keer voor Irwin dat hij betrokken was bij een crash, dit weekend moest hij al achteraan starten in race 1 vanwege een incident met Josh Brookes op Donington Park. Ook hiervoor zou Irwin uiteindelijk gestraft worden.

Josh Brookes wist de race uiteindelijk naar zich toe te trekken en won voor Glenn Irwin en Tommy Bridewell.

Race 3
De derde British Superbike race van het weekend op Snetterton kende een spectaculaire start maar halverwege had Glenn Irwin het betere tempo en wist hij weg te rijden van een groep coureurs die daarachter een felle strijd voerden voor de tweede plaats. Het was de eerste zege in 2020 voor Glenn Irwin en alweer de derde voor de nieuwe Honda CBR1000RR-R. Achter de Noord-Ier finishten Ducati coureurs Tommy Bridewell en Christian Iddon op de tweede en derde plaats.

In het kampioenschap heeft Glenn Irwin nu 118 punten voor Tommy Bridewell met 95 en Christian Iddon met 86.

Nederlanders
In de British Supersport klasse was Jorel Boerboom opnieuw de snelste Nederlander en kwam hij als dertiende algemeen over de finish, hij werd vijfde in de GP2 klasse. Rob Hartog kwam als achttiende over de streep op de MV Agusta. Voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup coureur Rory Skinner was opnieuw oppermachtig en won ook deze British Supersport race. De Schot is tot dusver nog ongeslagen.

Het volgende raceweekend voor het British Superbike kampioenschap is in het weekend van 4, 5 en 6 september op Silverstone. Er wordt dan gereden op het korte ‘national’ circuit.

Handige links British Superbikes Snetterton – 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.