Bryan Schouten zal zaterdag 19 mei opnieuw zijn comeback maken als coureur. De voormalig Grand Prix coureur zal tijdens de derde OW Cup wedstrijddag als vervanger optreden van de geblesseerde Manuel Wienen binnen het Oosterveen’s Racing Team.

Manuel Wienen zal dit weekend helaas niet deelnemen aan de derde ronde van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Na een bezoek afgelopen weekend in het ziekenhuis kreeg de coureur uit Dalfsen het dringende verzoek van de specialisten om niet van start te gaan, omdat de hersenschudding, opgelopen bij een crash tijdens de eerste NK SuperCup 600 race van het jaar nog niet hersteld is.

De plaats van Wienen binnen Oosterveen’s Racing zal hierdoor dit weekend ingenomen worden door niemand minder dan voormalig Grand Prix coureur Bryan Schouten, momenteel Wienen’s collega bij het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate Racing Products.

De 23-jarige Schouten is niet geheel onbekend met een 600cc Supersport machine, zo werd de momenteel in Staphorst wonende Brabander in 2016 kampioen in de IDM Supersport 600 klasse.

Schouten zal vrijdag rijden tijdens de trainingsdag op het TT Circuit Assen en zaterdag tijdens de kwalificaties en wedstrijd uitkomen in de NK SuperCup 600 klasse waar hij binnen Oosterveen’s Racing de Finse dame Kirsi Kainulainen als teamgenoot treft.

 

Handige links OW Cup Assen 19-05-2018:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag