BSB & BSS Knockhill; derde dubbel op rij voor Byrne

76

Shane Byrne continueerde afgelopen weekend zijn dominantie in de Britse Superbike klasse door zijn derde dubbele overwinning op rij te scoren op een nat en winderig Knockhill. Byrne boekte hiermee zijn achste zege dit seizoen en zijn zevende zege op rij. Hirdoor heeft Byrne na 5 van de 12 ronden al een voorsprong van 104 punten op rivaal Michael Rutter.

het was geen vlekkeloos weekeinde voor Byrne. Hij ging onderuit in de traing en qualificeerde zich als vierde.
Voor de eerste race koos Byrne voor regenbanden in tegenstelling tot rivaal Rutter die op intermediates van start ging. De baan was toen nat met een drogende race lijn. In eerste instantie pakte de gok van Rutter goed uit totdat in de 12e ronde de hemelen zich openden en door de regen zat Rutter al snel aan de staart van het veld. Rutter verloor zoveel tijd dat hij tijdens de race van banden wisselde en daarna toch nog als 20e finishte. Rutters pech was nog niet over want in de tweede race, die droog werd verreden, kende Rutter motorische problemen. Rutter iwst het Byrne aardig moeilijk te maken todat in de 14e ronde zijn motor de geest gaf. De race werd daarna in de 21e ronde afgevlagd wegens regen.

9, Paul Young (Yamaha) 16m36.990s (-1 lap),
10, John McGuinness (Ducati) 16m43.975s (-1 lap)
Fastest lap: Reynolds 0:50.511 (lap 11)

Tussenstand Brits Superbike kampioenschap na vijf ronden (10 races)

Supersport

Karl Harris zegevierde in de vijfde ronde van het kampioenschap. De Honda Racing rijder nam de leiding over van merkgenoot Michael Laverty en wist daarn een voorsprong op te bouwen van 9 seconden op Leon Haslam en Rob Frost.
De Supersport race werd verreden op een opdrogende baan. Honda racing maakte de goede bandenkeuze waardoor Harris de uitdagende omstadigheden de baas kon. Harris nam wat gas terug in de laatste ronde en ging met een flinke wheelie over de finishlijn.
De man op de pole, Craig Jones op de Triumph, moest zich tevreden stellen met een zevende plaats. Jones leek lange tijd in de running voor het eerste podium voor Triumph, de niet vallende regen zorgde er echter voor dat de regenbanden, waar de meeste rijders op reden, aan het einde van de race niet meer naar behoren functioneren waardoor hij een aantal plaatsen verloor. Jones probeerde elke ronde door de natte stukken te rijden om zijnbanden te sparen maar die waren er steeds minder.