John Laverty zal gedurende de rest van het seizoen niet meer in actie verschijnen op de Vitrans Racing Honda CBR 1000RR Fireblade in het Brits Superbike Kampioenschap. Laverty kreeg afgelopen dinsdag, toen hij op weg was naar het circuit van Cadwell Park voor een offici‘le BSB-test, plotseling te horen, dat het team niet langer verder met hem wil gaan.

Er bestaat nog geen duidelijk over de precieze reden waarom het team de samenwerking met Laverty heeft opgezegd. De Ierse coureur gaf zelf aan, dat hij de mededeling uit de tweede hand heeft gekregen, omdat hij ook nog niet persoonlijk is benaderd door de teambaas van het Vitrans Racing Team, Robbie Burns.

Tevens is het nog niet helemaal duidelijk wat het Vitrans Racing Team verder gaat doen, nu het zijn enige rijder aan de kant heeft gezet. Het gerucht gaat echter, dat John McGuinness nog wel eens de plek van Laverty in zou kunnen nemen gedurende de resterende wedstrijden, die eerder dit seizoen al heeft gereden voor het Yamaha AIM Racing Team. Laverty zelf is inmiddels ook driftig op zoek naar een ander team.

Tekst: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron foto: www.vitransracing.com