BSB: Kiyonari slaat dubbelslag op Oulton Park

45

Ryuichi Kiyonari is er vandaag in geslaagd beide races, meetellend voor het Brits Superbike Kampioenschap, op het circuit van Oulton Park op zijn naam te schrijven. Met deze dubbel-overwinning slaagde de Japanner er tevens in de eerste positie in de tussenstand voor het kampioenschap van Gregorio Lavilla over te nemen.

Gedurende beide races was Kiyonari de Spanjaard Lavilla de baas, die tot twee keer toe genoegen moest nemen met een tweede plek. In de tweede race bedroeg het verschil tussen de beide kemphanen echter slechts 0.004 seconde.

John Reynolds deed het vandaag ook bijzonder goed, want hij finishte in beide races als derde. Dit was voor de regerend-kampioen tevens de eerste keer dit seizoen, dat hij in ŽŽn race-weekend twee keer op het podium wist te eindigen.
Ook de vierde plek was vanmiddag op het circuit van Oulton Park tijdens beide Superbike-races voor ŽŽn en dezelfde coureur, namelijk voor Leon Haslam.

Grote verliezer van dit weekend was echter Michael Rutter. Rutter, die voor aanvang van de races op Oulton Park nog op een tweede plek stond in de tussenstand voor het kampioenschap, kwam vandaag in de eerste race niet verder dan een teleurstellende tiende plek, terwijl hij in de tweede race niet eens aan de finish kwam.

De strijd om het kampioenschap lijkt daarmee eigenlijk nog tussen slechts twee coureurs te gaan. Kiyonari is na vandaag dus de nieuwe leider in de tussenstand met 367 punten. Lavilla heeft echter slechts ŽŽn puntje minder bij elkaar gereden en daarmee is de Ducati-rijder dus nog volledig in de race om de titel. Rutter heeft na vandaag echter wel iets moeten afhaken, want met zijn 330 punten bedraagt zijn achterstand op zijn teamgenoot Kiyonari maar liefst 37 punten. Met nog vier races te rijden (twee op Donington Park en daarna nog twee op Brands Hatch) is echter nog van alles mogelijk.