Naast het Rizla Suzuki Team was ook het team van GSE Ducati gisteren op het circuit van Donington Park vertegenwoordigd met zijn rijders Gregorio Lavilla en Leon Haslam. Het team had aanvankelijk twee testdagen gepland, maar deze hoeveelheid tijd om te testen werd uiteindelijk beperkt tot ŽŽn middag.

Dinsdag kon er niet op het circuit van Donington getest worden, omdat de nasleep van een popconcert dit niet mogelijk maakte. Op donderdagochtend zorgden wind en regen er vervolgens voor, dat testen weinig zin had.

Õs Middags konden Lavilla en Haslam alsnog respectievelijk 79 en 81 ronden rijden. Lavilla klokte daarbij een beste tijd van 1Õ32.60, terwijl Haslam tweetiende van een seconde langzamer was dan zijn teamgenoot met een tijd van 1Õ32.80. Beide coureurs waren tevreden met hun snelste tijd, omdat gedurende de middag de weersomstandigheden nog steeds verre van ideaal waren.

Ondanks de beperkte hoeveelheid testtijd heeft het team alsnog een groot aantal van zijn doelen kunnen bereiken volgens teammanager Colin Wright. Met deze geboekte progressie van gisteren gaat het team nu naar het circuit van Knockhill voor de zevende ronde van het kampioenschap.

Tekst: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron: Persbericht GSE Racing