Yukio Kagayama en John Reynolds waren allebei zeer gemotiveerd aan de start gekomen op Snetterton Kagayama die in de week voor de race opnieuw vader geworden was wilde zijn slechte smaak wegspoelen die hij bij dit circuit had waarop hij verledenn jaar bijna een einde aan zijn carriˆ¬re zag komen. John Reynolds wilde graag zijn leidende positie in het kampioenschap uitbouwen en beiden slaagden in hun opzet. John Reynolds finishte als tweede in de eerste race won de tweede race waarmee hij zijn voorsprong op tweede man Michael Rutter vergroot naar 10 punten.

Kagayama en Reynolds (foto: Rizla Suzuki)

In de trainingen was het, net als in Silverstone, Michael Rutter die de pole pakte. Rutter kwam ook deze keer slecht weg en moest hard werken om weer een podium te pakken. Rizla Suzuki rijder John Reynolds was vanaf zijn vierde startplek als eerste bij de eerste bocht gevolgd door Sean Emmet, Dean Thomas en Yukio Kagayama. Emmet was al snel voorbij Reynolds terwijl Kagayama Thomas een plaatsje terug verwees. Later probeert Reynolds Emmet weer terug te pakken door Emmet er uit te remmen. Kagayama had hetzelfde idee bij Reynolds en slaagt er uiteindelijk in om beide te pakken te nemen en zo de leiding in handen te nemen. Kagayama en Reynolds bleven daarna de hele race nek aan nek met elkaar in gevecht voor de kop waarbij Reynolds steeds uit de slipstream er voorbij kwam en Kagayama hem er bij de bocht weer uit remde. Kagayama was uiteindelijk de overwinnaar van de eerste race.
Rutter was zijn slechte start aan het goed maken en klom gestaag naar voren en nam in de dertiende ronde de derde plaats over van Emmet. Het Rizla Suzuki duo bleef buiten zijn bereik maar scoorde wel zijn vijfde podium in vijf races.

In de tweede race kwam Reynolds wederom goed uit de startblokken en leidde de race van start tot finish. Michael Rutter heeft het starten op de Blade nog niet echt onder de knie want wederom kwam hij slecht van zijn plaats en moest weer aan een inhaal race beginnen. De Fireblade heeft gelukkig genoeg kracht want halverwege de race lag Rutter alweer derde nadat Kagayama een remfoutje had gemaakt. Volgende slachtoffer was Sean Emmet die het een lange tijd uithield maar uiteindelijk kwam Rutter er op pure kracht voorbij, de jacht op Reynolds kon beginnen. Reynolds reageerde op elke tempo versnelling van Rutter en wist uit de klauwen te blijven van de HM Plant Honda rijder.
Podium race 2: John Reynolds, Michael Rutter, Sean Emmet

Volgende week staat de race op Oulton Park op het schema hier zal het Renegate Ducati team met Wild cards aantreden, Haga en Haslam maken gebruik van de Superbike pauze omm hun Britse Sponsoren een plezier te doen.

Opvallend was ook nu weer dat de KawasakiÕs goed voorin meededen, de ZX10RR en de HondaÕs doen het niet alleen in het WK goed, maar ook in de Britse Superbike worden mooie resultaten gescoord.

Uitslag race 1 Snetterton:
1 Yukio KAGAYAMA Rizla Suzuki
2 John REYNOLDS Rizla Suzuki 0.414
3 Michael RUTTER HM Plant Honda Racing 1.018
4 Sean EMMETT Monstermob Ducati 1.597
5 Scott SMART Hawk Kawasaki 2.396
6 Dean THOMAS Sendo Ducati Dienza 9.061
7 Ryuichi KIYONARI HM Plant Honda Racing 12.186
8 Tommy HILL Virgin Mobile Samsung (Yamaha) 18.779
9 Glen RICHARDS Hawk Kawasaki 31.451
10 James HAYDON ETI Racing (Ducati) 34.846

Uitslag Race 2:
1 John REYNOLDS Rizla Suzuki
2 Michael RUTTER HM Plant Honda Racing 0.504
3 Sean EMMETT Monstermob Ducati 9.774
4 Yukio KAGAYAMA Rizla Suzuki 12.937
5 Dean THOMAS Sendo Ducati Dienza 14.436
6 Scott SMART Hawk Kawasaki 16.045
7 Glen RICHARDS Hawk Kawasaki 16.710
8 Steve PLATER Virgin Mobile Samsung (Yamaha) 21.023
9 Ryuichi KIYONARI HM Plant Honda Racing 26.050
10 Tommy HILL Virgin Mobile Samsung (Yamaha) 26.795

stand na de derde ronde:
1 John REYNOLDS (Suzuki) 127
2 Michael RUTTER (Honda) 117
3 Yukio KAGAYAMA (Suzuki) 78
4 Sean EMMETT (Ducati) 78
5 Ryuichi KIYONARI (Honda) 76

(RvdD & HH)