BSB: Rutter, Byrne & Laverty zegevieren op Snetterton

86

In de 2e ronde van het Brits Superbike kampioenschap zagen we wederom dat Michael Rutter en Shane Byrne elk een overwinning behaalden. De overige podiumplaatsen werden bezet door Sean Emmet en John Reynolds. Deze vier coureurs bezetten de eerste rij na de trainingen en verdeelden de poduimplaatsen onder elkaar.

Michael Rutter

John ReynoldsÕ prestatie, in beide races een derde plaats, was opmerkelijk te noemen omdat de Rizla Suzuki rijder 14 dagen eerder tijdens de race op Silverstone zijn sleutelbeen gebroken had.

In de eerste race had Byrne de beste start, Rutter volgde echter als een schaduw. Uiteindelijk wist Rutter Byrne te passeren toen de Monstermob Ducati rijder te kampen kreeg met vibrerende achterband. Sean Emmet hield het in de eerste race maar tot de 12e ronde vol, toen hield namelijk zijn Renegade Ducati er mee op. Reynolds had een slechte start maar wist zich naar voren te vechten.
Reynolds teamgenoot, Yokio Kagayama, kende een slecht weekend. Crashes op vrijdag en zaterdag zorgden voor gebroken ribben, een geblesseerde enkel en een hoop blauwe plekken. De zaterdag crash was in de Superpole waardoor hij werd terug gezet naar de 12e startplaats. In de eerste race wist hij zich nog naar een mooie 4e plaats te rijden, helaas schatte hij de Russel bocht verkeerd in en zakte daardoor terug naar de 6e plaats. Uiteindelijk moest hij in de 21e ronde opgeven wegens problemen met de achterband.

Voor de start van de tweede race werd besloten de afstand terug te brengen naar 20 ronden omdat de banden van een groot aantal rijders in de eerst race in zeer slechte staat verkeerden. Dunlop was er van overtuigd dat het te maken had met de plotselinge temperatuursverandering, de race werd ingekort om het veilig te houden.
Reynolds had een fantastische start in race 2 maar zakte tijden de eerste drie ronden terug naar de 4e plaats. Byrne had inmiddels de leiding gepakt met achter hem Rutter en Emmet. Michael Rutter ging in de 13e ronde tegen de vlakte. Toen Byrne zijn schaduw kwijt was kon hij het tempo wat verhogen en finishte uiteindelijk met 10 sec voorsprong op Emmet.
Steve Hislop heeft nog steeds aanpassingsproblemen met de Virgin Mobile Yamaha R1 en gaf in beide races op. Team eigenaar Rob MacElnea: Ă’Hizzy voelt zich nog niet thuis op de R1, Hij is hier tijdens tests gecrasht en had vandaag een paar angstige momenten en zag het niet zitten om door te gaan.Ă“

10. L Jackson 21

De Supersport race leverde een hoop actie op. De race moest herstart worden nadat er in de eerste bocht 12 rijders tegen de vlakte gingen.
Na de tweede start was het Stuart Easton die als beste uit de startblokken kwam met in zijn kielzog Leon Haslam. Haslam wist Easton in de eerste ronde nog te passeren terwijl Easton steeds verder terugzakte en uiteindelijk in ronde 12 opgaf. Achter Haslam reden Michael Laverty (Honda) en Rob Frost (Kawasaki). Toen Easton weg was kon Laverty zijn slag slaan en de leiding te pakken in ronde zes. Karl Harris raakte in gevecht met Rob Frost voor de 3e plaats en wist Frost in de 14e ronde te passeren. Karl Harris finishte uiteindelijk als 2e achter Laverty toen Haslam in de 16e ronde onderuit ging in een poging de leiding terug te pakken van laverty. Halam raapte zijn Renegade Ducati weer op en wist nog 15e te worden.
De Triumphs van Craig Jones en jim Moodie bleven heel en finisten als 7e en 8e.