HM Plant teamgenoten Michael Rutter en Ryuichi Kiyonari zijn afgelopen dinsdag teruggegaan naar Almeria, waar ze midden januari het testseizoen aftrapten, voor een tweede driedaagse test.

Extreem koud weer zorgde ervoor dat de momenten om te testen iedere dag beperkt werden, zodat men alleen kon testen van 11.00 tot 16.00 uur. De wind zorgde er op woendag in het bijzonder voor, dat er weinig progressie kon worden geboekt. Beide rijders en hun hoofd-technici hebben echter gezegd tevreden te zijn met de resultaten.

Het doel van de 31-jarige Rutter uit Leicester was om zich comfortabeler te gaan voelen op de fabrieks-CBR1000RR Fireblade van dit jaar. Daarnaast wilde Rutter een goede basisset-up vinden, voor de start van het seizoen op Brands Hatch op 28 maart, om mee te gaan werken.

ÒIk denk dat het heel goed gegaan is, zelfs beter dan tijdens onze test van vorig jaarÓ, zei Rutter. ÒIk voelde me meteen comfortabeler op de nieuwe HM Plant Honda. Ik ben blijer met deze machine dan dat ik was met de Fireblade van vorig jaar en ik heb er veel meer gevoel voor gekregen gedurende de afgelopen drie jaar.Ó

ÒHet team gebruikte een testband om te werken aan de set-up en ik was voortdurend in staat om mijn tijden te verbeteren. Ik was meer dan een seconde sneller dan tijdens onze laatste test op dit circuit in januari.Ó

Kiyonari was ook tevreden met de vooruitgang die geboekt is met zijn machine. Hij was in staat om zijn tijd van de laatste test te verbeteren en hij werkte extreem hard op en rondom het 4 kilometer lange circuit in Andaluci‘. De 21-jarige Japanner reed een marathon van in totaal 220 ronden om nieuwe motor- en ophangingsonderdelen te testen.

ÒOns doel was om een betere motor- en ophangingsset-up te vindenÓ, zei KiyonariÕs teamchef Adrian Gorst. We hebben enige onschatbare informatie bij elkaar verzameld en we hebben een boel geleerd wat ons zal helpen om nog meer progressie te boeken. Kiyonari en de rest van het team zijn allemaal tevreden met de resultaten.Ó

De volgende test van het team is op Guadix in Spanje van 6 tot en met 8 februari. Karl Harris zal ook aanwezig tijdens deze volgende driedaagse test, zoals ook Jonathan Rea en Eugene Laverty van het Red Bull Honda team en de nieuwe rookie van Red Bull, Honda-rijder Chris Jones. Het zal voor de tiener Rea weer de eerste offici‘le testsessie zijn, nadat hij moest herstellen van zijn blessures die hij opliep in juli van het vorige seizoen op Knockhill.

Vertaling: Asse Klein, asse@racesport.nl
Bron tekst: crash.co.uk
Bron foto: www.honda-racing.co.uk