BSB: Sensationele dubbel voor Lowes op Silverstone

100

De carrire van Alex Lowes vertoond de laatste tijd een stijgende lijn want na in Cadwell Park zijn eerste podium te hebben gepakt en nog twee podiums in Assen wist de WFR Honda rijder in Silverstone de winst te pakken, twee keer zelfs.

Na de grote problemen vorig jaar tussen Alex Lowes en het WFR Honda team &ndash; Lowes brak na goede resultaten op de Evo Honda met het team en reed daarna onder andere voor Ten Kate in het WK Superbike en op de Kawasaki in het Brits Superbike voordat hij weer bij het team terugkeerde – staan de ogen dit jaar weer allemaal dezelfde kant op gericht. <br /> <br /> Het ging allemaal echter nog niet zo soepel in het begin van het jaar maar sinds de races op Cadwell Park zit er een stijgende lijn in de prestaties van de tweelingbroer van World Supersport rijder Sam Lowes. Op Cadwell Park pakte hij met een tweede plaats in de eerste race zijn eerste BSB podium en op Assen volgden met twee derde plaatsen nog twee podiums, tevens mocht hij op het TT Circuit vanaf pole vertrekken.<br /> <br /> In het voorlaatste raceweekend van het Brits Superbike seizoen liet Lowes zich van een nog betere kant zien. Ook nu trainde hij zich naar de pole positie voor Tommy Hill, Michael Laverty en Josh Brookes.<br /> <br /> <strong>Race 1</strong><br /> Bij de start moest Lowes Samsung Honda rijder Michael Laverty voor zich dulden terwijl ook Shane Byrne en Josh Brookes zich in de strijd voor de leidende positie mengden, even later wist ook Tommy Bridewell aansluiting te vinden terwijl Byrne aan de leiding liggend een foutje maakte , te laat remde en een aantal plaatsen terugviel.<br /> <br /> De vanaf de derde ronde op kop doorkomende Lowes, Bridewell, Laverty en Brookes vervolgden hun strijd voor de leiding in de race waarbij de posities regelmatig wisselende maar het was elke keer Lowes die bij start-finish de leiding had.<br /> <br /> Vanaf de zevende ronde wist Lowes wat afstand te nemen van Bridewell en terwijl de WFR Honda rijder steeds wat meer afstand nam bleven Bridewell, Laverty, Brookes en de weer naar de kopgroep gereden Byrne, die in zijn kielzog James Westmoreland mee nam, om de tweede plaats vechten.<br /> <br /> Laverty wist in de negende ronde de tweede plaats over te nemen en gaf die daarna tot in de eindfase niet meer uit handen. Bridewell zag daarna in de 11e ronde ook Byrne voorbij komen en in de 13e&nbsp; van 14 ronden wisten ook Brookes en Westmoreland zich langs de Supersonic BMW rijder te werken.<br /> <br /> Lowes won zijn eerste race met 5,021s voorsprong op Byrne die op het laatst nog langs Laverty wist te komen. Brookes werd vierde voor Westmoreland, Bridewell, een tegenvallende Tommy Hill, Luca Scassa, Ian Lowry en Chris Walker.

<strong>Race 2</strong><br /> Met zijn snelste raceronde uit de eerste race was het James Westmoreland die in de tweede race vanaf pole mocht vertrekken voor zijn teamgenoot Alex Lowes, Shane Byrne en Tommy Bridewell. Westmoreland had echter een slechte start en kwam na de eerste ronde pas als zevende door achter Byrne, Michael Laverty, Josh Brookes, Lowes, Bridewell en Tommy Hill.<br /> <br /> In de tweede ronde was het Laverty die de leiding had weten over te nemen, een ronde later was het echter weer Byrne die op kop reed en zo gingen de Samsung Honda rijder en de Rapid Solicitor Kawasaki rijder nog wel even door waarbij Lowes en Bridewell op de loer lagen. <br /> <br /> Brookes leek even de aansluiting te gaan verliezen maar reed het gaatje weer dicht en deed vanaf de zesde ronde weer volop mee met het gevecht voor de podiumplaatsen. Deze vijf rijders bleven geruime tijd met elkaar vechten waarbij Lowes zich vanaf de negende ronde ook wat vaker voorin liet zien.<br /> <br /> Vanaf de elfde ronde konden Laverty en Bridewell het tempo niet helemaal meer volgen en bleven Lowes, Byrne en Brookes over. Byrne lag de 12e en 13e ronde op kop maar toen puntje bij paaltje kwam was het Lowes die als eerste over de finishlijn wist te komen met een verschil van 0,042s op Byrne en 0,516s op Tyco Suzuki rijder Brookes.<br /> <br /> Bridwell werd op vier seconden achterstand vierde voor Laverty. Luca Scassa wist op het einde nog de zesde plek te pakken voor regerend kampioen Hill en verder maakten Chris Walker, Westmoreland en Peter Hickman de top tien vol.<br /> <br /> De stand in het kampioenschap voor de uit drie races bestaande kampioenschapfinale, welke in het weekend van 14 oktober zal worden verreden op Brands Hatch, is als volgt: Shane Byrne (608) heeft nu de leiding en heeft daarbij negen punten voorsprong op Brookes (599), Lowes (584) staat derde en heeft 24 punten achterstand. Hill (566 -42), Laverty (559 -49) en Bridewell (544 -64) zijn de andere mannen die kans maken op de Brits Superbike titel van 2012. Met nog 75 punten te verdelen maakt elk van hen nog een rekenkundige kans op de titel maar in de praktijk zal het gaan tussen Byrne en Brookes, maar wellicht kan Lowes nog voor een verrassing zorgen.<br /> <br /> Naar de finale van het Brits Superbike op Brands Hatch? Kijk dan eens op de website van <a target="_blank" href="http://www.sporttravel.nl/british-superbike-engeland-brandshatch-hotel-ticket.html">SportTravel</a> voor de beschikbare arrangementen. <br /> <br /> Uitslagen: <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_11_Silverstone_race1.pdf" target="_blank">Race 1</a> | <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_11_Silverstone_race2.pdf" target="_blank"></a><a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_11_Silverstone_race2.pdf" target="_blank">Race 2</a> | <a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/2012_BSB_11_Silverstone_stand.pdf" target="_blank">Stand</a> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FBSB%2Fsensationele-dubbel-voor-lowes-op-silverstone%2Ftabid%2F106%2FiNews_ID%2F31024%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>