Na het afgelasten van de MotoGP races afgelopen weekend in Silverstone heeft de organisatie van het British Superbike Championship doen besluiten om over twee weken, als het Britse nationale wegrace kampioenschap te gast is in Silverstone, geen gebruik te maken van het reguliere Grand Prix Circuit. Als alternatief is er gekozen voor het veel kortere nationale circuit.

Het zal velen niet ontgaan zijn, het drama wat er zich afgelopen weekend afspeelde in Silverstone. Vanwege de hevige regenval en een falend drainagesysteem – waardoor er grote plassen op de baan bleven staan en de coureurs te maken kregen met aquaplaning – werden zondag alle races van de Go Pro British Grand Prix afgelast en konden de Britse fans na uren in de regen en de kou te hebben gestaan onverrichter zake huiswaarts keren.

In het weekend van 7 t/m 9 september is het British Superbike Championship te gast in Silverstone. Ondanks dat het Silverstone Circuit vooralsnog alle speculaties over de staat asfalt op het Grand Prix Circuit verwerpt en men momenteel een onderzoek uit laat voeren en daarvoor een onafhankelijke adviseur heeft ingeschakeld heeft de British Superbike organisatie besloten geen risico te willen lopen en een herhaling van de soap van afgelopen weekend te willen voorkomen.

Daarom hebben promotor en organisator van het British Super Championship kampioenschap, het MSVR, de MCRCB, en het Silverstone Circuit het besluit genomen om geen gebruik te maken van het Grand Prix Circuit maar te kiezen voor het veel kortere nationale circuit.

Het slechts 3,2 km lange nationale circuit is wel al eens eerder gebruikt voor nationale motorraces en wordt momenteel gebruikt voor de jaarlijkse British Touring Car Championship wedstrijden.

Het oorspronkelijke tijdschema voor het British Superbike Championship evenement is grotendeels ongewijzigd gebleven. De vrije trainingen worden verlengd en alle wedstrijdronden worden gewijzigd vanwege het veel kortere circuit. De drie British Superbike wedstrijden, races die beslissend zullen zijn voor plaatsing voor de ‘Showdown’ finaleplaatsen, zullen allen verreden worden over een afstand van 30 ronden.

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App