Jeffrey Buis scoorde zijn eerste WK-podium met een tweede plaats in de WorldSSP300 race in Portimão. Scott Deroue miste het podium op zesduizendste. Koen Meuffels (P9) en Glenn van Straalen (P13) scoorden ook WK-punten.

Jeffrey Buis (P2): “Wat een fantastisch resultaat! Het liep vandaag gewoon super, nadat het gisteren minder ging. Ik had een goede start vanaf P6. Ik kwam al snel naar de tweede plaats en wist met Ana (Carrasco) weg te rijden. Ik koos ervoor om in tweede positie te blijven rijden, zodat we weg konden blijven bij de rest. Ik had eigenlijk mijn plan al klaar voor de laatste ronde, maar toen kwam de rode vlag. Ik ben zo super blij met mijn eerste WK-podium! Ik wil mijn team, familie en iedereen die mijn steunt enorm bedanken; geweldig!”

Scott Deroue (P4): “De trainingen en Superpole gingen super en ik was helemaal klaar voor de wedstrijd. Het werd een frustrerende eerste race. Door een crash ontstond er een gat naar de voorste twee. Ik probeerde het gat dicht te rijden, maar werd telkens gepasseerd door rijders met een minder tempo waardoor ik niet in mijn ritme kwam en we veel tijd verloren. Uiteindelijk door de rode vlag op een fotofinish vierde geworden. Gelukkig hebben we morgen nog een kans om voor de eerste plaats te strijden.”

Koen Meuffels (P9): “De Superpole was niet perfect, maar met de achtste startplaats stonden we er goed bij. De motor was top. Het werd een rumoerige race. Mijn start was niet top en na twee ronden crashten er twee rijders vlak voor mij, waardoor ik buiten de baan kwam. Ik kon nog wel een paar plaatsen goedmaken, maar de race was net te kort om naar de top-vijf te komen.”

Glenn van Straalen (P13): “Mijn start was niet zo goed, maar daarna kon ik wat posities winnen in de grote groep die streed voor het podium. Helaas duurde de race door de rode vlag maar zes ronden. Ik denk dat er in langere race meer had ingezeten. We hebben een stap gemaakt ten opzichte van Jerez. Ik kan niet wachten op de race van morgen om dan onze potentie te laten zien!”

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App