Home Nationaal Buis en Faber domineren in Assen eerste Moriwaki 250 Junior Cup race

Buis en Faber domineren in Assen eerste Moriwaki 250 Junior Cup race

417
Jeffrey Buis (6) en Loran Faber (82)
Jeffrey Buis (6) en Loran Faber (82) | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

#AssenBSB – In de gecombineerde eerste Moto3 Standaard en Moriwaki 250 JR Cup race gingen de overwinningen zaterdagmiddag in Assen naar Charlie Atkins (Moto3S) en Jeffrey Buis (Moriwaki Cup). Loran Faber pakte de tweede plaats in de Moriwaki Cup terwijl Quentin Koers als derde Moriwaki Cupper over de meet kwam.

Om het verslag niet nodeloos moeilijk te maken beperken we ons tot de Moriwaki 250 JR Cup waarin diverse jonge Nederlandse rijders actief zijn. De race begon op een nat TT-circuit maar de baan droogde gedurende de race steeds meer op.

Loran Faber en Jeffrey Buis toonden zich een behoorlijke klasse apart. Faber vertrok als snelste, zag in de tweede ronde Buis even voorbij komen maar nam in de derde ronde de leiding weer over. Jeffrey Buis liet zich echter niet lossen en bleef aan het achterwiel van de jonge Staphorster.

Zo gingen beiden ook de laatste ronde in. In die laatste ronde kwamen ze enkele achterblijvers tegen uit de 30 seconden eerder gestarte Moto3 Standaard klasse. De iets ervarenere Jeffrey Buis kwam daar net wat makkelijker voorbij dan Loran Faber waardoor Buis de leiding over kon nemen.

Jeffrey Buis liet zich vervolgens niet meer verrassen en pakte gedecideerd de winst voor Loran Faber die in eerste instantie absoluut niet blij kon zijn met zijn tweede plaats. Gelukkig werd dat snel weer beter en de twee nog piepjonge rijders konden terugkijken op een geweldige wedstrijd. Beiden rijden zondag nog een tweede race en mogen zich dan op gaan maken voor de selectiedagen van de Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Een flink stuk achter het genoemde duo vocht Quentin Koers een pittig duel uit met de Braziliaan Meikon Kawakami. Koers besliste dat duel prima in zijn voordeel en completeerde daarmee het compleet Nederlandse Moriwaki 250 JR Cup podium.

Ruben Bijman pakte de zesde plaats in deze race gevolgd door Dion Otten op de negende, Ruben Doorakkers op de tiende, Thom Molenaar op de 13e, Jeroen Hilster op de 14e, de Belgische Senne Kiekens op de 15e en Isaac van Dijk op de 21e plaats.

Zoals gezegd won Charlie Atkins de Moto3 Standaard klasse met een kleine voorsprong op Dan Jones. Asher Durham mocht als derde mee naar het podium.