Buis en Otten in 2019 met MTM Kawasaki Team in WK Supersport 300

314
mtm-kawasaki
V.l.n.r. Dion Otten, Jeffrey Buis, Scott Deroue en Robert Schotman | foto© Kawasaki Racing

Met de gevestigde WSP300 coureurs Scott Deroue en Robert Schotman, die al een contract hadden getekend voor 2019, heeft het Belgische MTM Kawasaki team zich nu ook versterkt met de twee Nederlandse talenten Dion Otten en Jeffrey Buis. Beiden zullen komend seizoen hun debuut maken in de lichtste klasse van het World Superbike kampioenschap.

De 16-jarige Jeffrey Buis uit Steenwijkerwold heeft al een reputatie opgebouwd als coureur door in 2017 de Britse Moto3-race op het TT Circuit Assen te winnen. Buis, in 2006 begonnen als grasbaancoureur, zal in 2019 zijn debuut maken in de WK Supersport 300 klasse met het MTM Kawasaki Team.

Jeffrey Buis: “Dit is een fantastisch team en iedereen met wie ik spreek weet inmiddels hoe gelukkig ik ben om komend seizoen voor het MTM Kawasaki Team te mogen rijden. Ik kan dan ook niet wachten om voor het eerst te gaan testen op de Ninja 400 en kennis te maken met mijn nieuwe machine voor komend seizoen.”

De andere nieuwkomer binnen het team is Dion Otten. De coureur uit Assen vestigde de aandacht van het team op zich na een aantal indrukwekkende races in het IDM. De talentvolle 15-jarige Drent hoopt dan ook dat de stap naar het wereldtoneel naadloos zal verlopen.

Dion Otten: “Rijden in het IDM was al een geweldige ervaring, maar ik heb steeds met één oog gekeken naar de WorldSBK paddock. Nu heb ik de kans om er te rijden, en dankzij MTM Kawasaki ook nog eens op een competitieve fiets. Natuurlijk zal ik mijn best doen om hun vertrouwen in mij terug te betalen met hard werken en het behalen van goede resultaten.”

MTM Kawasaki Team eigenaar Ludo Van der Veken toonde zich tevreden met de teamsamenstelling voor 2019 waarin er een keurig mix is van jong talent en ervaren coureurs die mee kunnen strijden voor de titel.

Ludo Van der Veken: “We hebben dit project altijd gezien als een project van optimisme en kansen. Natuurlijk zijn we optimistisch gestemd dat Scott en Robert in 2019 hun stijgende lijn zullen voortzetten en zullen strijden voor overwinningen en de titel. Tegelijkertijd willen we jonge coureurs aanmoedigen en hen de kans geven om hun ware potentieel te kunnen tonen. Voor ons zal deze mix van coureurs een soort van energie creëren dat succes voort zal brengen binnen het MTM Kawasaki Team.”

Jeffrey Buis
Jeffrey Buis zijn motorsportcarrière begon al op vierjarige leeftijd. Dit begon in de grasbaan, waar hij in zijn jonge jaren mooie resultaten boekte en onder andere derde werd bij het Nederlands kampioenschap. In 2012 ging de droom van Buis in vervulling en stapte hij over naar de wegrace.

Kennismaken met de wegrace deed de coureur uit Steenwijkerwold in Molenaar NSF 100 competitie. Vanaf het eerste seizoen kon Buis al regelmatig in de top meedraaien en hij leerde ontzettend veel van de unieke leerschool van Arie Molenaar. Naar vier seizoen in de top van het veld te hebben gereden, stapte Buis in 2016 over naar de grote circuits.

Deze overstap werd ogenschijnlijk zonder moeite gemaakt, want op de grote circuits in de Moriwaki 250 Junior Cup wist Buis bij zijn eerste race al een podium te scoren in dit internationale veld. Buis boekte meerdere overwinningen en werd de beste rookie en tevens Nederlander in de eindstand op plaats drie. Ook werd hij daarnaast nog eens Nederlands kampioen in de NSF Open klasse van de SOBW. Buis mocht als toetje naar de selectietraining van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na een sterke indruk te hebben achtergelaten eindigde dit avontuur voor Buis op de finaledag.

In 2017 stapte Buis over naar de Moto3 motoren en ging rijden voor het Ernst Dubbink Eveno Racingteam in het Noord Europese Moto3 kampioenschap. Na een lastige start van het seizoen voelde Buis zich steeds beter thuis op de Moto3 en wist steeds mooiere resultaten te boeken. De mooiste overwinning uit zijn carrière was op zondag 1 oktober 2017 toen hij de Moto3-wedstrijd tijdens het Britihs Superbike evenement in Assen wist te winnen door in een kopgroep van tien rijders als eerste te finishen!

Weer mocht Buis naar het selectie-event van de Red Bull MotoGP Rookies Cup, maar weer wist hij zich helaas net niet te kwalificeren. In 2018 heeft Buis de overstap gemaakt naar de Supersport 300 motoren en reed met een eigen team onder de naam JB6 Dutch Motorsport in de Yamaha R3 Cup en ONK Supersport 300.

Dion Otten
De jonge fanatieke coureur Dion Otten woont in Assen en is 15 jaar. Na twee jaar in de top van het NK pocketbike te hebben meegereden werd hij al snel geselecteerd voor het Molenaar NSF100 Championship. Hier heeft hij in twee jaar veel geleerd en stond regelmatig op het podium in een sterk deelnemersveld van ruim 20 coureurs. In 2017 was hij actief in het NEC Moto3 kampioenschap waar veel ervaring is opgedaan en goede resultaten zijn geboekt op circuits door geheel Europa.

In 2018 nam Otten deel aan het aan het prestigieuze Internationale Deutsche Meisterschaft für Motorräder (IDM) in het officieel satelliet team van Ten Kate Racing Products met een door hun geprepareerde Honda CBR500R.

Otten maakt deel uit van de KNMV Academy waardoor hij actief begeleid wordt door een vaste rijderscoach. Naast opleidingsprogramma’s en stages in binnen- en buitenland is hij regelmatig te vinden op Nationaal Sportcentrum Papendal. Ook krijgt hij begeleiding en coaching van oud GP-coureur, British Superbike Moto3 kampioen en MtM teamlid Scott Deroue.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App