Buis wint tweede WorldSSP300 race in Most na fotofinish

1609
Jeffrey Buis wint in Most | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Jeffrey Buis heeft zijn eerste zege in 2021 te pakken. De MTM Kawasaki coureur won de tweede WorldSSP300 race in Most, na een geweldige slipstream, met een voorsprong van 0.008 seconde op Tom-Booth Amos. Victor Steeman kwam net tekort voor het podium en werd vierde. Koen Meuffels finishte als achtste en Ruben Bijman kwam ten val.

Victor Steeman wist zaterdagmiddag op indrukwekkende wijze zijn eerste World Supersport 300 race te winnen in Most. De Freudenberg KTM coureur was ook al het snelste in de Superpole, waardoor hij zondagmiddag in de tweede race opnieuw vanaf pole position mocht starten. Ruben Bijman stond na zijn sterke kwalificatie op de tweede startrij op plaats vier. Jeffrey Buis mocht als zevende beginnen aan de race en Koen Meuffels stond opnieuw een inhaalrace te wachten, aangezien hij als achtentwintigste de race moest aanvangen.

Steeman had vanaf pole position een goede start en pakte de leiding. Kampioenschapsleider Adrián Huertas ging in de eerste ronde voorbij aan Steeman. Ook Buis begon zich vanaf de derde ronde te bemoeien om de koppositie. Er bleef een zeer grote groep bij elkaar, waar ook Bijman en Meuffels in aan wisten te haken. Echter kwam aan de goede race van Bijman in de vierde ronde een einde, toen hij ten val kwam. Rond datzelfde moment nam Huertas de leiding over, schroefde het tempo op, waardoor de kopgroep in tweeën viel.

Er bleef in de slotfase een kopgroep van zeven rijders over met daarin Steeman en Buis. Meuffels streed achter de breuk voor plaats acht. Buis ging als vijfde de laatste ronde in, maar door een slipstream en laat te remmen de eerste positie te pakken. Yuta Okaya ging in deze bocht onderuit, waardoor zijn teammaat Huertas ook in de ankers moest en veel tijd verloor. Buis hield de leiding vast, maar werd in de voorlaatste bocht gepasseerd door Tom Booth-Amos en Alejandro Carrion. Buis ging als derde het laatste rechte stuk op, maar wist met een geweldige slipstream beide rijders voor hem nog te passeren. Met een voorsprong van 0.008 seconde wist Buis zijn eerste zege van het seizoen 2021 te pakken voor Booth-Amos en Carrion. Hierdoor klonk er voor de tweede keer dit weekend het Wilhelmus na een WorldSSP300 race in Most. Steeman finishte op 0.130 seconde achter Buis als vierde. Huertas werd vijfde en Meuffels kwam in de tweede groep als achtste over de finish.

Handige links Tissot Czech Round:

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?