Nicolo Bulega heeft op zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd gereden op een opdrogende baan. Door omstandigheden zo’n negen seconden langzamer was het de Italiaan die het snelst was voor Marco Bezzecchi en Philipp Oettl.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië ging zaterdagochtend van start onder moeilijke omstandigheden. Door onweer en hevige regenbuien die ’s nachts gevallen waren was het asfalt nog deels nat waardoor het moeilijk was om het gripniveau in te schatten. Dit was ook de reden dat een groot deel van de coureurs, waaronder titelconcurrenten Jorge Martin en Marco Bezzecchi, besloten om het risico niet te nemen en deze sessie vooralsnog in de pitbox te blijven.

De coureurs die wel de baan op gingen begonnen op regenbanden maar het asfalt werd langzaam maar zeker droger waardoor er met slicks kon worden gereden. Echter lag het tempo nog ver beneden dat van vrijdag aangezien er nog wel veel natte plekken zichtbaar waren. Aron Canet ondervond dit aan den lijve toen hij iets te enthousiast was met de gashendel en ten val kwam.