Bye, bye 2023, op naar een Racesportief 2024

1733
collin-veijer
Staphorster onderonsje na Moto3 kwalificatie in Oostenrijk | foto© Randy van Maasdijk

Op deze eerste dag van 2024 is het een goed moment om kort terug te blikken op het voorbije motorsport jaar – een fantastisch motorsportjaar waar geschiedenis werd geschreven – eenieder te bedanken voor zijn of haar bijdrage aan het succes van Racesport.nl maar bovenal samen te proosten op een Racesportief 2024.

Beste Racesport.nl bezoeker,
Waar een klein land groot in kan zijn. We staan er vaak niet bij stil maar als we terugkijken op het wegraceseizoen 2023 dan kunnen en mogen we als chauvinistisch ingestelde Nederlanders niet anders dan trots, heel trots zijn.

Met Michael van der Mark (WorldSBK), Glenn van Straalen (WorldSSP), Jeffrey Buis, Loris Veneman en Ruben Bijman (allen WorldSSP 300) als coureurs in het WK Superbike, met maar liefst drie Nederlandse Grand Prix coureurs, te weten Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh (Moto2) en Collin Veijer (Moto3) en de nodige Nederlandse toppers in het FIM Endurance – en FIM Sidecar World Championship blazen we op WK-niveau sowieso al een aardig potje mee. Hoewel het al een prestatie op zich is om op dit niveau te kunnen en mogen acteren – dat zouden we best wel eens een beetje meer mogen waarderen – wisten een aantal van onze landgenoten ook nog eens flink uit te halen met indrukwekkende prestaties. Wat te denken van de podiumklassering van Bendsneyder in Austin, wat te denken van de frontrow start en de eerste WK punten van Van den Goorbergh in de Moto2, wat te denken van de twee poles en de Moto3 overwinning van Grand Prix debutant Veijer in Sepang en wat te denken van de door Jeffrey Buis behaalde wereldtitel in het FIM Supersport 300 World Championship.

Maar niet alleen op WK niveau, ook in het IDM en het Bennetts British Superbike Championship klonk in 2023 regelmatig het Wilhelmus. Zo wist Jaimie van Sikkelerus een British Supersport race op zijn naam te schrijven en domineerden Twan Smits en Melvin van der Voort in het IDM Supersport 600 kampioenschap. Het tweetal wist niet alleen veel races te winnen maar mocht ook onderling uitmaken wie er met de Duitse titel vandoor zou gaan. Ondanks dat de titelstrijd op de burelen van de DSMB werd beslist was en bleef het een Nederlands onderonsje en was het wel een Nederlander die er mee aan de haal ging.

We zullen ongetwijfeld een aantal andere topprestaties vergeten, maar ga er maar eens aan staan. Na 33 jaar weer een Nederlandse Grand Prix overwinning behaald door een 18-jarige jongeman uit Staphorst en dat in zijn allereerste jaar als Grand Prix coureur. Jeffrey Buis die het na zijn in 2020 behaalde wereldtitel nogmaals flikt en in 2023 voor de tweede keer in zijn carrière wereldlampioen weet te worden binnen het FIM Supersport 300 World Championship.

Racesport.nl bezoekers, dit zijn prestaties van formaat en laten we trots zijn, laten we dit koesteren want dit is bijzonder, heel bijzonder en uniek. Het zou ons als motorsportfans dan ook sieren om massaal achter ‘onze’ jongens te gaan staan, niet alleen achter Veijer en een Buis omdat zij er in 2023 wat prestaties betreft boven uit staken maar achter alle Nederlandse talenten die elke race weer hun stinkende best doen om op hun niveau te presteren.

Als Racesport.nl hebben we al deze prestaties mogen volgen, de meeste van dichtbij mee mogen maken en er live verslag van mogen doen, zowel op de website maar ook op de vele Racesport.nl social mediakanalen.

Moesten we een jaar geleden nog melden dat we voor het eerst in het bestaan van de website geen stijging konden laten zien wat betreft de bezoekersaantallen, anders is dat in 2023. Naast de positieve berichten uit het MotoGP – en WorldSBK waar de kijkcijfers en de bezoekersaantallen kunnen we als Racesport.nl ook terugkijken op een geslaagd seizoen. Zo mochten we in 2023 maar liefst 1.648.387 gebruikers op de website verwelkomen en zorgden deze gebruikers voor 7.630.513 bezoeken aan de site. Prachtige cijfers waar we trots op mogen en kunnen zijn, cijfers waar geen enkel ander Nederlands wegrace gerelateerd medium aan kan tippen en ook maar in de buurt komt.

Kortom, waar een klein land groot in kan zijn. We staan er misschien niet altijd bij stil, maar ik durf hier hardop te zeggen dat we in 2023 als klein motorsportland ons mannetje hebben gestaan, en dat we zowel op de baan als ook naast de baan opnieuw van ons hebben doen spreken.

Als Racesport.nl hebben we ons steentje proberen bij te dragen, niet altijd als professionele journalisten maar wel als sportliefhebbers en sportpromoters. Maar dit alles hadden we niet kunnen doen zonder onze opdrachtgevers (het is niet alleen Racesport.nl wat de klok slaat in de raceweekenden maar dankzij een flink aantal externe opdrachtgevers waar we voor werken kunnen we regelmatig op locatie zijn en jullie blijven voorzien van het nieuws), partners, adverteerders en de trouwe fans die ons werk ondersteunen middels een vrijwillige bijdrage. Dank daarvoor.

2024
Vandaag staan we aan het begin van een nieuw jaar, een nieuw wegrace seizoen waarin we jullie weer dagelijks hopen te mogen voorzien van het laatste en actuele motorsportnieuws. Natuurlijk hebben we inmiddels het afgelopen seizoen al grondig geëvalueerd en zijn we druk bezig met de plannen voor komend seizoen.

Hoe alle plannen er daadwerkelijk er uit gaan zien is op dit moment voor ons nog niet helemaal duidelijk, hier werken we momenteel achter de schermen heel hard aan, maar één ding is echter wel duidelijk en dat is dat we er in 2024 binnen onze mogelijkheden weer vol gas tegenaan zullen gaan.

Rest me niets anders dan jullie op deze eerste dag van het nieuwe jaar allemaal nogmaals te bedanken voor jullie bezoek, support of steun op welke manier dan ook in 2023 en een (Race)sportief maar bovenal gezond 2024 toe te wensen.

Mede namens het gehele Racesport.nl redactieteam,

Evert Slager
www.racesport.nl

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande socialmediakanalen

Facebook | InstragramTwitter | Threads | YouTubeVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’