Cal Crutchlow werd afgelopen dinsdag in Barcelona geopereerd maar net als Alex Rins en Marc Marquez kreeg hij donderdagmiddag in Jerez van de circuit arts groen licht om dit weekend deel te nemen aan het tweede MotoGP weekend in Jerez de la Frontera.

De LCR Honda Castrol-coureur onderging dinsdag in Barcelona een polsoperatie, maar wil dit weekend weer meedoen aan de tweede ronde op de herziene 2020 MotoGP kalender.

De Brit werd afgelopen zondag de kans ontzegd om zichzelf te testen in de MotoGP race van de Gran Premio Red Bull de Espana, dit nadat hij lelijk ten val kwam tijdens de warm-up sessie. Crutchlow, die na zijn operatie van afgelopen dinsdag donderdagochtend vroeg naar het circuit kwam, werd door Dorna’s Medical Director, Dr. Ángel Charte, fit verklaard om vanaf vrijdagochtend weer op zijn Honda RC213V te stappen en deel te nemen aan de eerste vrije training van het weekend.

Cal Crutchlow: “Na de situatie van vorige week waarin ik de race niet kon rijden, kijk ik er echt naar uit om dit weekend terug te keren naar het circuit in Jerez om te zien of het mogelijk is om te concurreren. Allereerst moet ik Dr. Mir bedanken voor de operatie die hij dinsdag heeft uitgevoerd, een operatie waar er twee schroefjes in mijn scaphoid zijn aangebracht. Hopelijk heeft dat de situatie na de crash die ik op zondagochtend heb gehad tijdens de warm-up weer rechtgezet. Ik denk dat het nog steeds een grote vraag voor mij zal zijn of ik dit weekend in staat zal zijn om te rijden, maar ik zal het absoluut 100% proberen. Ik kijk er naar uit om het vrijdagochtend te gaan proberen, te rijden, terug te keren bij het team en mijn werk voor Honda voor te zetten.”

De eerste vrije training voor de MotoGP klasse staat vrijdagochtend in Jerez om 09:55 uur op het programma.

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App