Cal Crutchlow neemt dit weekend niet meer deel aan de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera. De LCR Honda Castrol coureur werd zaterdagochtend door de circuitarts ongeschikt bevonden om op zijn motor te stappen. Ook komend weekend zal de Brit aan zich voorbij moeten laten gaan, dit alles vanwege de bijwerkingen die zijn ontstaan na een onlangs uitgevoerde operatie aan zijn onderarm.

Cal Crutchlow kon vrijdag gewoon van start gaan tijdens de eerste dag van de Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera. Na de eerste twee vrije trainingen bleek zijn onderarm dusdanig opgezwollen vanwege een vochtophoping rond de bij de operatie ontstane wond.

 

Na overleg met de artsen op zaterdagochtend werd besloten dat hij zich voor de rest van het weekend terug zou trekken en naar nu bekend is geworden ook de volgende weekend op hetzelfde Misano World Circuit Marco Simoncelli te verrijden Grand Prix aan zich voorbij te laten gaan.

Cal Crutchlow: “Gisteren voelde ik me in eerste instantie eigenlijk best goed op de motor, ik had niet echt heel veel pijn aan mijn arm. Maar helaas bleek de arm na afloop van de dag erg gezwollen en was er sprake van een flinke vochtophoping, dus de artsen hebben het vanmorgen nog eens bekeken en me ongeschikt verklaard om te rijden. Het risico op een een infectie aan de nog steeds open wond aan mij arm is simpelweg te groot. Je kunt de spier zien en aanraken en het vocht wil er gewoon niet uit. We willen ook niet constant middels een drain het vocht weghalen, dat gaat gewoon niet. Samen met Alberto (Puig) en Lucio (Cecchinello) hebben we deze beslissing genomen en ik denk dat het de juiste beslissing is om te rusten en te kijken of we over twee weken er in Barcelona weer bij kunnen zijn.”

Het is de tweede tegenslag dit seizoen voor Crutchlow die tijdens de herstart van het seizoen in Jerez bij een crash ook al een polsblessure opliep en daaraan geopereerd werd.

 

Handige links Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App