Cal Crutchlow sloot de eerste dag van de Teruel Grand Prix op Motorland Aragón af als derde in de MotoGP klasse. Zowel de Brit als de Honda lijken hun vorm weer gevonden te hebben maar helemaal vanzelf ging het vandaag nog niet. 

De horrorverhalen van de blessures van Cal Crutchlow zijn inmiddels al bekend en het lijkt er gelukkig langzaam maar zeker op dat de Brit hiervan herstellende is. Afgelopen zaterdag kwalificeerde de Brit zich al als derde alleen ging in de warm-up ronde van de race al mis vanwege een slippende koppeling.

Na de eerste dag van de Gran Premio Liqui Moly de Teruel staat Crutchlow er wederom goed voor met een derde plaats op de gecombineerde tijdlijsten. De Brit heeft al meerdere malen aangegeven nog graag te willen racen volgend jaar maar met het nieuws dat we nog tot medio november moeten wachten op een uitspraak van het CAS aangaande de rechtszaak van Andrea Iannone zit ook Crutchlow in een lastig parket. In ieder geval weet hij op de baan te presteren en meer kan hij op dit moment ook niet doen.

Cal Crutchlow: “Ik voelde me vandaag niet fantastisch op de machine met de setup van de race van afgelopen zondag. We hebben ook nog een aantal andere settings geprobeerd maar ik denk dat de wind teveel invloed had vandaag waardoor ik me niet helemaal 100% voelde op de machine. We hadden ook nog een technisch probleem in FP1 [losse connector] wat ons een aantal ronden heeft gekost.

In de middag heb ik het geprobeerd met de hard-compound achterband maar de asfalttemperatuur was daar nog niet hoog genoeg voor. We hebben het in ieder geval wel geprobeerd. In de tweede en derde run kon ik een beetje meer pushen en dat was genoeg om in de top drie te eindigen vandaag. Het team werkt heel hard en ook Honda geeft technische ondersteuning dus ik kijk uit naar de kwalificatie van morgen.”

In zijn media debrief vroegen we Crutchlow ook nog even of hij bereid is om teamgenoot Takaaki Nakagami eventueel te helpen in de strijd om de wereldtitel, met name na alle ophef binnen het fabrieksteam van Ducati met Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci. De Japanner staat vijfde in het kampioenschap, slechts 29 punten achter Joan Mir.

“Nee, ik help niemand. Ik help alleen mezelf om een beter resultaat te halen en meer niet. Ik heb niets tegen Taka, hij moet eerst nog op het podium finishen. Ik denk dat hem dat ook gaat lukken, hij rijdt fantastisch, maar hij weet waarschijnlijk ook wel dat het beter is om mij niet om hulp te vragen. Ik moet trouwens ook eerst maar eens snel genoeg zijn om überhaupt voor hem te staan!”

Zaterdagochtend komen de MotoGP coureurs eerst nog om 10:55 uur in actie voor de 45-minuten durende derde vrije training op Motorland Aragón. Om 14:10 uur gaat de halfuur durende vierde vrije training van start met aansluitend beide kwalificatiesessies.

 

Handige links Gran Premio Liqui Moly de Teruel 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App