Cal Crutchlow: ‘We rijden goed en gaan vrolijk richting Phillip Island’

4
cal-crutchlow
Cal Crutchlow - Motegi | foto© Michelin

Cal Crutchlow finishte zondag in de MotoGP race op de Twin Ring Motegi in Japan als tweede achter winnaar en wereldkampioen Marc Márquez. De Brit was zeer goed gestemd over het resultaat en zijn eigen prestaties.

Het was een sterke race voor Cal Crutchlow zondagmiddag op de Twin Ring Motegi in Japan. Voor het eerst sinds zijn overwinning op Termas de Rio Hondo in Argentinië stond de Brit weer op het podium, nota bene onder het toeziend oog van de hoge bazen van Honda.

De LCR Honda Castrol coureur wist Alex Rins achter zich te houden in de strijd voor het podium terwijl voor zich het duel werd uitgevochten tussen Marc Márquez en Andrea Dovizioso. Laatstgenoemde kwam ten val waardoor Crutchlow de tweede plaats overnam en daarmee een 1-2 voor Honda realiseerde. Een zeer positief resultaat waarmee de nu nog 32-jarige coureur zelf ook heel tevreden mee is.

Cal Crutchlow: “Iedereen kon zien dat het een mooi gevecht was vandaag. We zijn tevreden met het resultaat in de thuisrace van Honda en het team heeft fantastisch gewerkt. Het probleem dat we hadden was dat Dovi de snelheid bewust verlaagde zodat de coureurs daarachter dichterbij konden komen, maar we hebben de situatie goed onder controle weten te houden. Ik had enkele problemen met de linkerzijde van de achterband waardoor ik iets grip verloor, dus probeerde ik de band te sparen voor het einde van de race. Hierdoor kon ik Rins uiteindelijk achter mij houden, dat was alles wat ik moest doen. Toen crashte Dovi waardoor ik de tweede plaats overnam, daar was ik heel blij mee. Momenteel rijden we echt heel goed en hebben we de laatste tijd veel goede resultaten geboekt. We gaan nu vrolijk richting Phillip Island.”

Handige links Motul Grand Prix of Japan:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App