Caljouw fit verklaard en stapt vanavond weer op zijn Superbike

3815
Ilja Caljouw ter hoogte van Appledene | © Double Red Images

Ilja Caljouw zal woensdagavond weer in actie komen tijdens de vierde kwalificatie van de Isle of Man TT. Op maandag kwam de Nederlander ten val en moest hij een nacht in het ziekenhuis doorbrengen, inmiddels is de 34-jarige Performance Achterhoek Racing coureur weer hersteld en zal hij weer op de Kawasaki ZX-10R stappen.

Het was even schrikken toen bekend werd dat Ilja Caljouw op maandagavond onderuit was gegaan en hij met de helikopter naar het Noble’s Hospital werd vervoerd. Gelukkig was het al meteen duidelijk dat de 34-jarige coureur uit Bovensmilde bij kennis was en hij in gesprek was met de aanwezige marshals en medici.In het ziekenhuis werd hij bezocht door leden van het Performance Racing Achterhoek team en leek de schade mee te vallen. In de crash werd zijn bril in het voorhoofd geduwd waardoor er een wondje ontstaan was, de meeste hinder kwam echter van de airbag in het motorpak die lang op zijn longen en buik drukte aangezien deze pas open mocht bij aankomst in het ziekenhuis.

Na een aantal controles mocht Caljouw op maandagavond het ziekenhuis al verlaten maar omdat hij zich voornamelijk vanwege de druk op zijn borst en buik niet helemaal lekker voelde werd besloten om de nacht in het ziekenhuis door te brengen. Dinsdagmiddag kwam Caljouw weer terug in de paddock en was de Kawasaki ZX-10R alweer opgelapt door het team. Er werd nog niet gereden maar de plannen waren er om dit op woensdag wel weer te doen.

Na al het benodigde papierwerk van het ziekenhuis te hebben bemachtigd en de medische keuring van de Isle of Man TT organisatie te hebben doorstaan gaat Caljouw woensdagavond de baan weer op om weer de nodige kilometers te maken op de zestig kilometer lange ‘Snaefell Mountain Course’. Het zal zaak zijn om het leerproces weer te hervatten en langzaam maar zeker de snelheid op te bouwen.

Ilja Caljouw: “Ik ben zojuist helemaal goedgekeurd en ook mijn motorkleding is in orde. Ik ga nog even naar de fysio om me verder in te laten tapen en dan vanavond lekker steady rondjes rijden. Veel kilometers maken en daarop voortborduren in de rest van de week.”

Het programma voor woensdagavond is enigszins aangepast vanwege de onderbrekingen op maandag en dinsdag. Nadat de wegen om 18:00 gesloten zijn gaan de Sidecars eerst om 18:30 uur de baan op voor één ronde. Om 19:00 uur begint de Superbike / Superstock / Supersport sessie waarna de Sidecars om 20:15 uur een volledige sessie krijgen.Deze Isle of Man Roadtrip is mede mogelijk gemaakt door:Handige links Isle of Man TT 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter