Camier gaat het proberen, Gagne fit voor Pata Imola Round

24
leo-camier
Leon Camier | foto© Honda Racing

Het tijdens het World Superbike weekend in Assen zo geplaagde Red Bull Honda World Superbike Team kan komend weekend tijdens de vijfde ronde van het World Superbike kampioenschap in Imola weer beschikken over zowel Leon Camier als ook Jake Gagne. Beide coureurs werden donderdagmiddag op het Italiaanse circuit fit verklaard, met de kanttekening dat Camier vrijdagochtend na afloop van FP1 nog een tweede test zal moeten ondergaan.

Nadat zowel Leon Camier als Jake Gagne tijdens de vorige ronde van het World Superbike kampioenschap in Assen niet aan de wedstrijden konden deelnemen, hebben beide coureurs de reis naar Imola gemaakt met als doel terug dit weekend terug te keren op hun Honda CBR1000RR Fireblade SP2 machines.

Camier kreeg donderdagmiddag van het medisch team groen licht om vrijdag deel te nemen aan de eerste vrije training. Na afloop van deze eerste sessie zal de Brit echter nog wel een tweede test moeten ondergaan om te bepalen of hij de rest van het raceweekend deel mag nemen. Voor het geval Camier na FP1 niet verder kan, heeft het Red Bull Honda World Superbike Team de Australiër Jason O’Halloran als reserve coureur achter de hand.

Het goede nieuws aan de kant van Gagne is dat de Amerikaan volledig is hersteld van de verwondingen die hij in Assen opliep en fit is verklaard voor het weekend. Gagne zal dan ook gewoon volgens plan vrijdag zijn debuut gaan maken op het historische Italiaanse circuit.

Leon Camier: “Het is een lange weg geweest, maar mijn herstel is heel goed verlopen en het medisch team heeft me groen licht gegeven voor FP 1. De voorbereidingen op dit weekend zijn vanzelfsprekend moeilijker geweest dan zoals ik dat gewend ben, maar ik heb elke vorm van behandeling aangegrepen om mezelf de beste kans te geven om klaar te zijn voor deze ronde en hopelijk heeft al het harde werk zijn vruchten afgeworpen. Ik heb nog steeds een beetje pijn en hoewel ik duidelijkheid heb gekregen om deel te mogen nemen aan FP1, zal de echte test pas zijn als ik op de motor zit, dus we zullen na de sessie opnieuw bekijken om te zien of ik verder kan gaan voor de rest van het raceweekend. Ik heb de afgelopen weken goed kunnen herstellen en ben naar Imola gegaan, dus ik zal zien hoe het morgenvroeg zal gaan!”

Jake Gagne: “Ik ben erg blij om weer op de fiets te mogen stappen in Imola. Na een zwaar weekend in Assen, het was echt heel erg jammer om de wedstrijden daar te moeten missen, maar ik voel me helemaal fit en gemotiveerd om hier weer op de Fireblade te stappen. Imola is een nieuw circuit voor mij, maar het ziet er uniek en erg leuk uit. Ik heb de vorige WorldSBK-races hier gekeken om een idee te krijgen van de baan en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan. Ik weet zeker dat we ook dit weekend weer goede vooruitgang zullen gaan boeken!

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag