De Superpole race op het Chang International Circuit werd zondagochtend vroegtijdig beëindigd vanwege een vervelende en ernstige crash. Bij deze crash liep de gevallen Thitipong Warokorn diverse ernstige verwondingen op nadat hij werd overreden door Leon Camier.

De schrik zat er zondagochtend op het Chang International Circuit even flink in toen in de zevende ronde de ten val gekomen Thitipong Warokorn – de Thaise wildcardcoureur raakte de machine van de voor hem rijdende Tati Mercado – werd overreden door Leon Camier.

Een aangeslagen Camier, die Warokorn volgens eigen zeggen vol op zijn borst en hoofd raakte, zag meteen de ernst van de situatie in en gebaarde direct dat de wedstrijd stilgelegd diende te worden. De wedstrijdleiding volgde meteen het verzoek van de Honda coureur om zowel Warokorn als ook Camier medische assistentie te kunnen verlenen.

Warokorn werd rechtstreeks van de plaats van het ongeval naar het Buriram Hospital overgebracht. De eerste berichten zijn dat de Thaise coureur ernstige verwondingen aan zijn borst, nek en hoofd heeft opgelopen bij de crash.

Camier daarentegen werd na het ongeval behandeld in het op het Chang International Circuit gelegen medical centre. De verwondingen van de in Andorra wonende Brit bleven beperkt tot een pijnlijke knie, een blessure waaraan hij bij thuiskomst in Europa verder behandeld zal worden.

Zodra we meer nieuws ontvangen vanuit Thailand omtrent de toestand van Warokorn zullen we dat uiteraard z.s.m. melden.

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App