Can Oncu is donderdag 07 januari betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeval. De Turkse World Supersport coureur liep bij het ongeval diverse verwondingen op is overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Can Oncu is donderdag in Turkije betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeval. De voor het Kawasaki Puccetti Racing uitkomende World Supersport coureur was op weg naar een training op het trainingscomplex van zijn manager Kenan Sofuoglu toen de auto waarin Oncu zat achterop een vrachtwagen reed. Of het 17-jarige wegracetalent zelf de auto bestuurde of als bijrijder in de auto zat is op dit moment nog niet bekend

Oncu werd na het ongeval met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe ernstig, en wat de aard van de verwondingen zijn is op dit moment ook nog niet bekend. Volgens het Kawasaki Puccetti Racing Team verkeerd Oncu niet in levensgevaar.

Zodra er meer nieuws is omtrent de gezondheidstoestand en de verwondingen van de jonge Turk zullen we dit uiteraard melden middels een update.

Update 07-01-20 om 18:45 uur: 
Zojuist heeft Toprak Razgatlioglu via een Instagram Story melding bekend gemaakt dat het naar omstandigheden goed gaat met Can Oncu en dat hij inmiddels het ziekenhuis heeft mogen verlaten. Op de geplaatste foto (onderaan deze pagina) is wel te zien dat Can Oncu – in gezelschap van Kenan Sofuoglu, zijn tweelingbroer Deniz en Toprak Razgatlioglu – zijn rechterarm in het verband zit.

Update 08-01-2020 om 10:00 uur:
Er is iets meer bekend over het ongeval. De auto waarin Can Oncu zat werd bestuurd door een vriend van de World Supersport coureur. Naast het tweetal zat ook tweelingbroer Deniz in de auto. Zowel de bestuurder als ook Deniz – die in het midden zat – bleven bij het ongeval ongedeerd. Deniz, die aan de rechterkant zat, heeft naar het nu bekend is geworden ‘slechts’ een aantal diepe snijwonden in zijn rechterarm overgehouden aan de crash. De tweelingbroers Oncu zullen de komende dagen bij mentor en manager Kenan Sofuoglu thuis logeren om bij te komen van de schrik en hopen beiden op korte termijn hun trainingen al weer te kunnen hervatten.

can-oncuBekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App