Can Oncu op pole in Aragon, Steeman snelste Nederlander

68
steeman
Victor Steeman (21) | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Can Oncu vetrekt tijdens de twee laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden van het seizoen in Aragon vanaf de pole. De Turk was vrijdagvond het snelst tijdens de kwalificatie voor de Japanner Kazuki Masaki en de Spanjaard Aleix Viu. Victor Steeman werd met de zestiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Op het Motorland Aragon circuit begonnen de Red Bull MotoGP coureurs aan hun laatste weekend van het seizoen. Zonder Walid Soppe, de Nederlander is afwezig vanwege privé omstandigheden – stonden er vrijdag voor de 23 coureurs twee vrije trainingen en de kwalificatie op het programma.

Tijdens de vrije trainingen kregen de jonge talenten te maken met moeilijke omstandigheden vanwege een regenbui en wisselden omstandigheden. Vrijdag aan het einde van de dag werd de kwalificatie echter op een droog Aragon circuit verreden. Van een ideale voorbereiding op de kwalificatie was dan ook geen sprake.

Tijdens de kwalificatie was het het Turkse talent Can Oncu die het snelst was en de pole voor zich opeiste voor Kazuki Masaki, Aleix Viu en zijn tweelingbroer Deniz.

De Nederlanders Victor Steeman en Loran Faber en de jonge Belg Sasha de Vits kenden een moeilijke en teleurstellende eerste dag op het Spaanse circuit.

Steeman was met de zestiende rondetijd de best geklasseerde landgenoot net voor De Vits terwijl Faber genoegen moest nemen met de eenentwintigste rondetijd en startplaats voor de zaterdag en zondag te verrijden races.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag