Can Öncü heeft zondag op spectaculaire wijze de Moto3 race gewonnen op het zeer regenachtige Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Aanvankelijk reed polesitter Tony Arbolino aan de leiding maar de Italiaan crashte waardoor Öncü de koppositie overnam en deze niet meer weggaf. De eerste Turkse GP winnaar en jongste GP winnaar ooit finishte voor wereldkampioen Jorge Martin en John McPhee.

Zondagochtend om 11:00 uur gingen de lichten uit voor de Moto3 race over 23 ronden op het Circuit  Ricardo Tormo in Valencia. Zoals voorspeld was de baan kletsnat en viel er constante regen boven het Spaanse circuit.

Polesitter Tony Arbolino startte goed en ging als leider de eerste bocht in voor Marco Bezzecchi, wild-card Can Öncü en John McPhee. In de tweede bocht maakte Alonso López een fout waarin hij ternauwernood een high-side wist te voorkomen. Dit zorgde ervoor dat de vier coureurs aan de kop van het veld meteen al een gaatje wisten te slaan.

In diezelfde tweede bocht ging het volledig mis voor Tatsuki Suzuki, Aron Canet en Lorenzo Dalla Porta. De Japanner crashte en nam de Italiaan en de Spanjaard mee in zijn val. Even later ging het ook mis voor López die enkele bochten daarna crashte.

Na twee ronden reed Arbolino nog steeds aan de leiding met Bezzecchi en Öncü kort achter zich. McPhee kon het tempo niet volgen en reed daar twee seconden achter. De lastige omstandigheden eisten vervolgens hun tol voor Dennis Foggia en Darryn Binder die ten val waren gekomen.

Arbolino bleef aan de leiding reiden maar Bezzecchi en Öncü bleken moeite te hebben met het hoge tempo van de Italiaan. Öncü wist ternauwernood een high-side te voorkomen bij het uitkomen van bocht 6 waarna een ronde later Bezzecchi crashte. Hij wist zijn machine op te pakken en verder te rijden maar een goed resultaat zat er niet meer in.