Aron Canet (Moto3), Fabio Quartararó (MotoGP) en Jorge Navarro (Moto2) waren zondagochtend het snelst tijdens de warm-up sessies op het zonnige Silverstone in Engeland.

Zondagochtend werden eerst de twintig minuten durende warm-up sessies verreden voor de Moto3, MotoGP en Moto2 klassen voorafgaand aan de races later op de dag. Zoals al het hele weekend het geval is, waren de omstandigheden zeer gunstig met veel zon en aangename temperaturen.

Moto3
De Moto3 coureurs waren de eersten die het zes kilometer lange Silverstone op gingen voor hun warm-up sessie. Het was Aron Canet die met een 2’12.399 de snelste rondetijd wist te rijden voor Ayumu Sasaki en Tony Arbolino. De Schotse coureur John McPhee zat er wederom goed bij met een vierde tijd voor Marcos Ramirez en Niccolò Antonelli, daarachter eindigden Jaume Masia, Sergio García, Ai Ogura en Kaito Toba in de top tien.

De Moto3 race over 17 ronden gaat om 12:20 uur Nederlandse tijd van start.

MotoGP
Vervolgens was het aan de coureurs in de MotoGP klasse om hun twintig minuten durende warm-up sessie te rijden. Er werd nog flink geëxperimenteerd met de verschillende bandencompounds maar het leek erop dat de keuze later vandaag zal moeten vallen tussen de medium- en hard-compounds.

Fabio Quartararó was het snelst met een 1’59.609 voor Marc Márquez en Andrea Dovizioso. Valentino Rossi zat er wederom goed bij met de vierde tijd voor Alex Rins en Maverick Viñales, daarachter klokten Cal Crutchlow, Franco Morbidelli, Danilo Petrucci en Jack Miller een tijd in de top tien.

De MotoGP race over 20 ronden gaat om 14:00 uur Nederlandse tijd van start.

Moto2
Tot slot reden de Moto2 coureurs hun warm-up sessie en later vandaag zullen zij ook als laatste hun race rijden. Jorge Navarro reed hierin met een 2’04.965 de snelste tijd voor landgenoten Alex Márquez en Augusto Fernández met daarachter Brad Binder, thuisrijder Sam Lowes, Remy Gardner, Fabio di Giannantonio, Lorenzo Baldassarri, Nicolo Bulega en Andrea Locatelli in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de zestiende rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal eindigde als 28e.

De Moto2 race over 18 ronden gaat om 15:30 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App