Canet, Viñales en Márquez het snelst tijdens warm-up sessies op Aragón

4
Maverick Viñales - MotorLand Aragón | foto© Randy van Maasdijk

Aron Canet (Moto3), Maverick Viñales (MotoGP) en Alex Márquez (Moto2) waren zondagochtend het snelst tijdens de warm-up sessies op het opdrogende MotorLand Aragón in Spanje. 

Zondagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de twintig minuten durende warm-up sessies op het MotorLand Aragón. Het had gedurende de nacht en in de ochtend wederom geregend waardoor de baan nog nat was en deze langzaam opdroogde naarmate de zon feller begon te schijnen.

Moto3
In de Moto3 klasse was het polesitter Aron Canet die met een 2’11.162 de snelste rondetijd reed op het natte Aragón voor Julian José García (vervanger van Romano Fenati) en John McPhee. Jaume Masia klokte de vierde tijd voor Alonso López en Makar Yurchenko met daarachter Tony Arbolino, Ai Ogura, Darryn Binder en leider in het kampioenschap Lorenzo Dalla Porta in de top tien.

De Moto3 race over 19 ronden gaat om 11:20 uur van start.

MotoGP
Vervolgens was het aan de MotoGP coureurs om twintig minuten gebruik te maken van het nog deels natte MotorLand Aragón. Een aantal coureurs, waaronder Marc Márquez, besloot in deze sessie geen risico’s te nemen en bleef binnen. Maverick Viñales reed met een 1’59.111 de snelste rondetijd voor Cal Crutchlow en Joan Mir. Pecco Bagnaia reed de vierde tijd voor Valentino Rossi en KTM coureur Mika Kallio met daarachter Takaaki Nakagami, lokale coureur Alex Rins, Bradley Smith en Franco Morbidelli in de top tien.

De MotoGP race over 23 ronden gaat om 13:00 uur van start. Dit is een uur eerder dan gebruikelijk vanwege een verandering in het tijdschema i.v.m. Formule 1 in Singapore.

Moto2
Tot slot kwamen de Moto2 coureurs in actie en was de baan inmiddels zo goed als volledig opgedroogd. Polesitter Alex Márquez klokte met een 1’53.842 de snelste rondetijd voor Luca Marini en Augusto Fernández met verder Iker Lecuona, Sam Lowes, Fabio di Giannantonio, Jesko Raffin, Dominique Aegerter, Jorge Martin en Remy Gardner in de top tien. NTS RW Racing GP coureur Simone Corsi kwam naar de negentiende tijd, Nederlander Bo Bendsneyder reed de 21e rondetijd.

De Moto2 race over 21 ronden gaat om 14:30 uur van start,

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App