Federico Caricasulo reed de snelste rondetijd in de tweede vrije training voor de WorldSSP coureurs en is daarmee de snelste coureur van de dag voor Lucas Mahias en Sandro Cortese. Rob Hartog reed de twaalfde tijd, Wayne Tessels en Jaimie van Sikkelerus kwamen naar de 25e en 31e plaats.

Op vrijdagmiddag ging de tweede vrije training voor de World Supersport klasse van start op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. De snelste coureur van de ochtendtraining, Lucas Mahias, kreeg al vroeg te maken met een probleem. De Fransman moest zijn Yamaha YZF-R6 lopend terugbrengen naar de pitbox waarna hij even later weer op weg kon.

Op dat moment waren het Jules Cluzel en Federico Caricasulo die de snelste twee coureurs op de baan waren totdat Mahias niet veel later onder de snelste tijd dook. Verder deden ook Sandro Cortese, Randy Krummenacher en Raffaele de Rosa meededen voor de snelste tijden.

In de slotfase kwamen de meeste coureurs binnen voor een nieuwe achterband om zodoende een poging te wagen voor een top tien tijd en daarmee een plaats in Superpole 2 veilig te stellen. Rob Hartog wist hier in te slotfase in te slagen maar zou later net buiten de eerste tien verwezen worden.

In de slotfase waren er nog enkele crashes te zien op het Italiaanse circuit. Hikari Okubo ging eerst al eens met hoge snelheid door de grindbak nadat hij zich verremde voor de chicane waarna het enkele minuten later mis ging voor de Japanner en hij zijn Kawasaki in de chicane voor start/finish onderuit schoof. Een wat stevigere crash was er voor Massimo Roccoli die zijn Yamaha R6 hard de grindbak in stuurde. Ook Hannes Soomer kende een stevige valpartij maar alle drie coureurs bleven ongedeerd.

Het was uiteindelijk Caricasulo die met een 1’51.190 de snelste tijd van de tweede vrije training en daarmee ook de dag reed. Achter de Italiaan was het Mahias die dankzij zijn tijd in de eerste vrije training de tweede plaats behield voor Cortese. De vierde tijd was in handen van Cluzel voor een indrukwekkende Kenan Sofuoglu die bezig is met zijn laatste raceweekend als actief coureur.

Verder waren het De Rosa, Luke Stapleford, Ayrton Badovini, Okubo en Krummenacher in de top tien. Hartog kwam eindigde uiteindelijk als twaalfde met Wayne Tessels en Jaimie van Sikkelerus op de 25e en 31e plaats.

 

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag