Federico Caricasulo heeft zaterdag in de Superpole sessie voor de WorldSSP klasse op Phillip Island pole position geclaimd voor teamgenoot Randy Krummenacher en Jules Cluzel in een Yamaha top drie. Jaimie van Sikkelerus was de snelste Nederlander op de twintigste plaats, Glenn van Straalen noteerde de 22e tijd.

Onder de felle Australische zon ging zaterdag om 12:55 uur lokale tijd, 02:55 uur Nederlandse tijd de 25 minuten durende kwalificatiesessie van start voor de World Supersport klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit. Ook voor de WorldSSP klasse geen twee 15-minuten durende kwalificatiesessies meer maar één sessie over 25 minuten waarin alle coureurs tegelijkertijd de baan op gaan om pole position te veroveren.

Nederlander Rob Hartog was er niet meer bij aangezien hij tijdens de tweede vrije training op vrijdagmiddag hard ten val was gekomen en daarbij zijn pols had gebroken. Ook voor Alfonso Coppola was het einde weekend na een crash tijdens FP2.

Randy Krummenacher begon net als tijdens de trainingen sterk aan de kwalificatie en liet zich samen met Bardahl Evan Bros Racing Yamaha teamgenoot Federico Caricasulo bovenaan de tijdlijsten zien. De marges waren op dit moment vrij groot en het tweetal leek een maatje groter te zijn dan de rest van het veld.

De enige vrouwelijke deelnemer binnen het WorldSSP veld, de Spaanse Marria Herrera, kwam hard ten val bij het ingaan van bocht 2 (Southern Loop) maar bleef ongedeerd. Wel kwam haar sessie hiermee vroegtijdig ten einde.

De strijd om pole position zou uiteindelijk tussen de twee Bardahl Evan Bros Racing Yamaha coureurs gaan waarbij Federico Caricasulo na een aantal keren stuivertje wisselen uiteindelijk de snelste tijd wist te noteren met een 1’32.604. Randy Krummenacher moest genoegen nemen met de tweede rondetijd nadat hij een snelle ronde afbrak aangezien veel coureurs gebruik wilden maken van zijn snelheid. De derde rondetijd kwam op naam van Jules Cluzel met verder De Rosa, Fuligni, Gradinger, Barbera, Okubo, Mahias en Soomer in de top tien. Jaimie van Sikkelerus noteerde de twintigste tijd, Glenn van Straalen de 22e.

Na afloop vroegen we Van Sikkelerus en Van Straalen om een eerste reactie. Beluister hun verhalen via onderstaande audiolink:

Jaimie van Sikkelerus

Glenn van Straalen

 

De World Supersport race wordt zondag om 03:15 uur Nederlandse tijd verreden.

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App