Federico Caricasulo heeft op vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op Portimão de snelste rondetijd gereden voor Lucas Mahias en Randy Krummenacher. Rob Hartog noteerde de zeventiende rondetijd, Wayne Tessels de achttiende en Jaimie van Sikkelerus de 25e. 

Vrijdagochtend ging de eerste vrije training voor de World Supersport klasse van start op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão. Na een zomerstop van tien weken gingen de coureurs voor het eerst weer de baan op tijdens een raceweekend. Een opmerkelijke naam die voor de rest van het seizoen in de WorldSSP klasse te zien is, is Héctor Barberá. De voormalig MotoGP en Moto2 coureur was ontslagen bij het HP40 Pons Moto2 team nadat hij met alcohol in zijn bloed achter het stuur een auto-ongeluk had veroorzaakt. Het Puccetti Kawasaki team heeft besloten om de Spanjaard de rest van het seizoen op hun ZX-6R te laten rijden als vervanger van Kenan Sofuoglu die in Imola besloot een punt achter zijn carrière te zetten.

Verder was er nog meer nieuws vrijdagochtend wat betreft de WorldSSP klasse aangezien Anthony West voorlopig is geschorst aangezien er na de race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in begin juli een middel in zijn urine was gevonden dat niet aan de reglementen van de FIM Anti-doping Code voldoet. Wat er verder gaat gebeuren zal de komende periode duidelijk worden. De Australiër is in ieder geval vanaf 14 september geschorst en zal niet mogen rijden totdat hij na verder onderzoek eventueel toch niet schuldig blijkt te zijn.

De omstandigheden voor de eerste vrije training waren zeer gunstig met een sterke Portugese zon boven het circuit en aangename temperaturen. Het was Federico Caricasulo die met een 1’45.325 de snelste rondetijd wist te rijden voor Lucas Mahias en Randy Krummenacher. Leider in het kampioenschap Sandro Cortese noteerde de vierde tijd voor Jules Cluzel en Kyle Smith. Verder waren het Ayrton Badovini, Hannes Soomer, Luke Stapleford en Raffaele de Rosa in de top tien. Nederlander Rob Hartog reed in de slotfase de zeventiende rondetijd voor landgenoot Wayne Tessels op de achttiende positie. Jamie van Sikkelerus kwam naar de 25e rondetijd.

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App