Federico Caricasulo reed vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto de snelste rondetijd en sloot daarmee de eerste dag op het Spaanse circuit als snelste af. Teamgenoot Randy Krummenacher klokte de tweede tijd met Jules Cluzel daar een seconde achter op de derde plaats. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de zeventiende rondetijd.

De laatste sessie van de dag op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto was de tweede vrije training voor de World Supersport klasse. Het was warm op het zuid-Spaanse circuit met een buitentemperatuur van ruim 25°C en een baantemperatuur van rond de 50°C waardoor de rondetijden van FP1 aanvankelijk nog niet verbeterd werden.

Al vroeg ging het mis voor Nederlander Glenn van Straalen. Bij het uitkomen van bocht 12 (Curva Ferrari) kwam de Nederlander ten val met als gevolg dat er veel grind op de het asfalt terechtkwam. De rode vlag werd gezwaaid zodat de marshals dit op konden ruimen waarna de sessie enkele minuten later weer werd hervat.

Wederom waren het de Bardahl Evan Bros. Racing coureurs Randy Krummenacher en Federico Caricasulo die het tempo dicteerden op het Spaanse circuit met daarachter Hikari Okubo, Jules Cluzel en Hikari Okubo.

Halverwege de sessie ging Lucas Mahias de fout in bij het insturen voor bocht 2 (Curva Michelin). De Fransman verloor de voorkant van zijn Kawasaki ZX-6R en schoof de grindbak in. Hijzelf bleef ongedeerd en de machine liep vrijwel geen schade op waardoor hij meteen kon terugkeren naar de pitbox.

De twee Bardahl Even Bros. Racing coureurs leken een maatje te groot te zijn voor de concurrentie aangezien Federico Caricasulo met een 1’41.948 de snelste rondetijd reed met teamgenoot Randy Krummenacher daar slechts enkele honderdsten achter. Het gat naar Jules Cluzel op de derde plaats bedroeg bijna één seconde met verder Raffaele de Rosa, Hikaro Okubo, Isaac Viñales, Thomas Gradinger, Lucas Mahias, Ayrton Badovini en Peter Sebestyén in de top tien. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de zeventiende tijd, Rob Hartog noteerde de twintigste rondetijd en Jaimie van Sikkelerus de 25e.

De derde vrije training voor de WorldSSP klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto gaat zaterdagochtend om 09:30 uur van start met de kwalificatie om 11:40 uur.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App