Federico Caricasulo heeft zaterdagochtend in Imola de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de Pirelli Italian Round. De Yamaha coureur was in de 20 minuten durende sessie het snelst voor Jules Cluzel en Raffaele de Rosa. Glenn van Straalen was met de negentiende rondetijd de snelste Nederlander.

Zonder Corentin Perolari, de Fransman brak vrijdag bij een crash zijn sleutelbeen, maar met Jaimie van Sikkelerus – de Nederlander kreeg zaterdagochtend groen licht van de circuitarts om te mogen rijden nadat hij vrijdagmiddag bij een crash een pijnlijke voet had opgelopen – begon het World Supersport veld zaterdagochtend in Imola aan hun derde vrije training van de Italian Pirelli Round.

Tijdens de 20 minuten durende sessie was het Federico Caicasulo die het snelst was en na afloop met een snelste rondetijd van 1’51.054 het veld aanvoerde voor Jules Cluzel, Raffale de Rosa, Thomas Gradinger en Randy Krummenacher.

Met de negentiende rondetijd werd Glenn van Straalen de best geklasseerde Nederlander voor Rob Hartog die ondanks een pijnlijke voet en kuitbeen – de Team Hartog & Against Cancer coureur maakte vrijdagmiddag een hachelijk moment mee bij het uitkomen van de laatste chicane voor start en finish waarbij hij op wonderbaarlijke wijze een crash wist te voorkomen maar wel hard met zijn voet op het asfalt terecht kwam – de twintigste rondetijd op de klok wist te zetten.

Voor Van Sikkelerus sloeg de pechduivel opnieuw toe in deze derde vrije training. Na eerder op de ochtend goed nieuws te horen hebben gekregen van de circuitarts en te mogen starten kreeg de Honda coureur te kampen met technische problemen waardoor er in deze sessie niet meer in zat dan de drieëntwintigste rondetijd.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App