Federico Caricasulo heeft zaterdagochtend tijdens de derde vrije training voor de WorldSSP klasse op het Chang International Circuit in Thailand de snelste rondetijd van het weekend tot dusver gereden voor Randy Krummenacher en Jules Cluzel. Jaimie van Sikkelerus noteerde de veertiende tijd, Rob Hartog de zestiende en Glenn van Straalen de negentiende. 

De derde en laatste vrije training voor de World Supersport klasse ging zaterdagochtend van start op het Chang International Circuit in Thailand voorafgaand aan de kwalificatie later op de dag. Ondanks dat het alweer behoorlijk warm was met temperaturen ruim boven de 30°C  bleken de omstandigheden gunstig te zijn aangezien het grootste deel van de coureurs tijdens deze sessie hun beste tijd van vrijdag wist te verbeteren.

Opnieuw leken de Yamaha’s de beste machines te zijn rond het Thaise circuit waarbij Federico Caricasulo met een 1’37.556 de snelste rondetijd van het weekend wist te noteren voor Bardahl Evan Bros. Racing Team teamgenoot Randy Krummenacher. Jules Cluzel wist zijn rondetijd van vrijdag niet te verbeteren maar werd in deze sessie derde voor Thomas Gradinger en Hikari Okubo. Isaac Viñales noteerde de zesde rondetijd voor Ayrton Badovini, Corentin Perolari, Lucas Mahias en Loris Cresson in de top tien.

Jaimie van Sikkelerus was opnieuw de snelste Nederlander met de veertiende rondetijd terwijl de nog altijd geblesseerde Rob Hartog zich beter leek aan te kunnen passen en de zestiende rondetijd wist te klokken. Glenn van Straalen kwam naar de negentiende tijd.

De Superpole sessie voor de WorldSSP klasse op het Chang International Circuit in Thailand gaat om 07:40 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App