Federico Caricasulo was vrijdag tijdens de eerste vrij training voor de WorldSSP klasse op het Chang International Circuit het snelst voor Randy Krummenacher en Jules Cluzel. Jaimie van Sikkelerus was de snelste Nederlander met de dertiende tijd, Glenn van Straalen kwam naar de twintigste tijd en de van een blessure terugkerende Rob Hartog eindigde als eenentwintigste.

Vrijdag om 11:30 uur lokale tijd, 05:30 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de World Supersport klasse van start op het Chang International Circuit in Thailand. Zeer hoge buiten- en asfalttemperaturen zorgden voor uitdagende omstandigheden voor de coureurs.

Rob Hartog is er dit weekend weer bij nadat hij zijn arm brak tijdens een crash in Australië terwijl Gabriele Ruiu voor de rest van het seizoen vervangen wordt door de Duitser Christian Stange. Een wild-card uit Thailand is er dit weekend bij in de naam van Ratchada Nakcharoensri.

De bekende namen meldden zich al gauw bovenaan de tijdlijsten waarbij Randy Krummenacher, winnaar van de race op Phillip Island, het sterkst wist te starten voor mede Yamaha-coureurs Federico Caricasulo en Jules Cluzel. Ook Jaimie van Sikkelerus begon goed aan de sessie en wist tijden te noteren in de top vijftien.

Uiteindelijk wist Federico Caricasulo, die in Australië zijn kans op de overwinning zag verdwijnen doordat de paddock stand aan de achterbrug bleef haken, zich in de slotfase te verbeteren en met een 1’37.923 de snelste rondetijd te klokken voor Randy Krummenacher, Jules Cluzel en Thomas Gradinger in een Yamaha top vier. Hikari Okubo kwam naar de vijfde tijd met daarachter Lucas Mahias, Hector Barberá, Ayrton Badovini, Raffaele de Rosa en Hannes Soomer in de top tien. Jaimie van Sikkelerus werd de beste Nederlander op de dertiende plaats, Glenn van Straalen noteerde de twintigste tijd met Rob Hartog die sessie als eenentwintigste afsloot.

De tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Chang International Circuit gaat om 10:00 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App