Federico Caricasulo was vrijdag in de eerste vrije training voor de WorldSSP klasse op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola het snelst voor Randy Krummenacher en Jules Cluzel. Rob Hartog was de snelste Nederlander met de zeventiende rondetijd, Van Straalen werd achttiende en Van Sikkelerus twintigste. 

Vrijdagochtend om 11:40 uur ging de eerste vrije training voor de World Supersport klasse van start op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. Onder gunstige weersomstandigheden kregen de coureurs 45 minuten de tijd op het technische Italiaanse circuit.

Leider in het kampioenschap Randy Krummenacher begon sterk aan de sessie en liet al gauw zijn naam bovenaan de tijdlijst schrijven. Ook begonnen Yamaha coureurs Federico Caricasulo en Jules Cluzel sterk met kort daarachter thuisrijder Raffaele de Rosa en voormalig World Supersport kampioen Lucas Mahias. Voor Nederlanders Rob Hartog, Glenn van Straalen en Jaimie van Sikkelerus was het lastig om het hoge tempo van de snelste coureurs te volgen, zij stonden buiten de top vijftien geklasseerd.

Uiteindelijk reed thuisrijder en winnaar van de race in Assen, Federico Caricasulo, met een 1’51.278 de snelste rondetijd voor concurrenten Randy Krummenacher en Jules Cluzel. Lucas Mahias noteerde de vierde tijd voor Ayrton Badovini en wild-card Massimo Roccoli. Verder stonden Raffaele de Rosa, Thomas Gradinger, Hikari Okubo en Federico Fuligni in de top tien geklasseerd. Rob Hartog was de snelste Nederlaner met de zeventiende rondetijd, Glenn van Straalen kwam naar de achttiende tijd en Jaimie van Sikkelerus naar de twintigste.

Crashes waren er al vroeg in de sessie voor Caricasulo en Okubo, zij kwamen ten val bij het uitkomen van bocht 15 (Acqua Minerali). Tegen het einde ging ook Federico Fuligni onderuit in bocht 4 (Variante Tamburell), alle drie coureurs bleven ongedeerd.

De tweede vrije training voor de World Supersport klasse op Imola gaat vanmiddag om 16:00 uur van start.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App