Federico Caricasulo reed zaterdagochtend in de derde vrije training voor de WorldSSP klasse op Portimão de snelste rondetijd voor Isaac Viñales en Jules Cluzel. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de zeventiende rondetijd terwijl Jaimie van Sikkelerus en Rob Hartog ten val kwamen.

Zaterdagochtend om 09:30 uur lokale tijd, 10:30 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de derde vrije training van de World Supersport klasse op het Autódromom Internacional do Algarve in Portimão. Met een fel schijnende zon en nog aangename temperaturen waren de omstandigheden vrijwel ideaal op het Portugese circuit.

Echter was er een slecht begin van de dag voor de Nederlanders. Al vroeg in de sessie werd Jaimie van Sikkelerus meegenomen in de crash van Kyle Smith ter hoogte van bocht 11 waardoor het tweetal ten val kwam. Niet veel later crashte Rob Hartog in bocht 13 waardoor ook hij niet optimaal gebruik kon maken van de twintig minuten durende sessie.

Federico Caricasulo, na vrijdag ook al de snelste WorldSSP coureur, reed met een 1’44.853 de snelste rondetijd van het weekend tot dusver voor Isaac Viñales en Jules Cluzel. Raffaele de Rosa was de eerste non-Yamaha coureur op de vierde plaats voor Randy Krummenacher en Ayrton Badovini, daarachter eindigden Lucas Mahias, Corentin Perolari, Hikari Okubo en Jules Danilo in de top tien. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de zeventiende rondetijd terwijl Jaimie van Sikkelerus nog een negentiende tijd wist te rijden en Hartog door zijn crash niet verder kwam dan de 22e tijd.

De kwalificatie voor de WorldSSP klasse op Portimão gaat vanmiddag om 12:40 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App