Federico Caricasulo heeft vrijdagmiddag ook in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag voor Randy Krummenacher en Raffaele de Rosa. Rob Hartog was de snelste Nederlander met de veertiende tijd, Jaimie van Sikkelerus reed de 23e tijd en Glenn van Straalen de 29e.

De laatste vrije training die vrijdagmiddag op het programma stond was die voor de World Supersport klasse. Net als in de ochtend kregen de coureurs 50 minuten de tijd op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor hun tweede vrije training van de dag onder zeer warme en zonnige omstandigheden.

Opnieuw reed Federico Caricasulo de snelste rondetijd met een 1’39.951 en sloot hij de dag als snelste coureur af voor Bardahl Evan Bros. teamgenoot Randy Krummenacher en thuisrijder Raffaele de Rosa. Jules Cluzel noteerde de vierde rondetijd voor Hannes Soomer en wild-card Luca Ottaviani, daarachter eindigden wild-card Lorenzo Gabellini, Lucas Mahias, Isaac Viñales en Ayrton Baodvini in de top tien.

Rob Hartog was wederom de snelste Nederlander op de veertiende plaats met een 1’41.421, Jaimie van Sikkelerus kwam naar de 23e tijd en Glenn van Straalen naar de 29e.

Een vroege valpartij was er voor Federico Fuligni bij het ingaan van bocht 14 (Curva del Carro). Het was een onschuldige crash met lage snelheid waardoor de Italiaan zijn machine op kon pakken en zelf terug kon keren naar de pitbox. Even later ging wild-card Gianluca Sconza op dezelfde plaats in de fout en bleef hij ook ongedeerd.

Filippo Fuligni, broer van Federico, kwam ook ten val. Hij ging onderuit in bocht 4 (Rio) maar kon de machine meteen weer oppakken. Ook crashten wild-card Patrick Hoebelsberger (bocht 16, Curva Misano), Mateo Casadei (bocht 2, Variante del Parco) en Nacho Calero (bocht 16, Curva Misano). Alle coureurs bleven ongedeerd.

De derde vrije training voor de WorldSSP klasse gaat zaterdagochtend om 09:30 uur van start met de kwalificatie om 11:40 uur.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App