Carmelo Ezpeleta: ‘Het zou mij verbazen als we dit seizoen nog kunnen racen’

342
ezpeleta
Carmelo Ezpeleta | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Dorna CEO Carmelo Ezpeleta heeft in een gesprek met Günther Wiesinger (Speedweek.de) zijn zorgen geuit over de huidige gang van zaken rondom het coronavirus en de eventuele (her) start van het MotoGP seizoen.

Nadat we een dag geleden al konden melden dat het steeds waarschijnlijker wordt dat er in 2020 geen MotoGP seizoen zal zijn vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft nu ook Dorna CEO Carmelo Ezpeleta zijn zorgen uitgesproken over een eventuele (her) start van het 2020 MotoGP seizoen. Met name de uitspraak van de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz zorgt momenteel voor veel onzekerheid.

De uitspraken van de Oostenrijkse bondskanselier Kurz betekenen een harde klap voor de hele sportwereld. Het lijkt erop dat er een aantal grenzen in Europa lange tijd gesloten blijven. Er zullen dus geen coureurs en teamleden van en naar de Grand Prix evenementen kunnen reizen.

Carmelo Ezpeleta: “Ja, dat is ook mijn gevoel. In Spanje is de situatie erg slecht, net als in Italië en Frankrijk. Ik denk ook dat voordat we vaccins hebben om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, het erg moeilijk of zelfs misschien wel onmogelijk zal zijn om een Grand Prix of andere grote evenementen te organiseren. Zelfs als het leven weer een beetje normaliseert, blijven de reisverboden in alle landen van kracht. Als dat niet zo was, zouden ze gek zijn. Het is dus niet mogelijk voor een groot aantal mensen om live een voetbalwedstrijd te bekijken of een MotoGP-evenement bij te wonen. Ik heb er dan ook niet veel vertrouwen in dat we in 2020 nog een Grand Prix evenement kunnen organiseren, zelfs als we er hard aan blijven werken. We bekijken momenteel alle mogelijke oplossingen. Maar om eerlijk te zijn: het zou me verbazen als het mogelijk zou zijn om dit jaar WK-races te organiseren. We moeten nu wachten op de volgende ontwikkelingen.

Lees ook: Een seizoen zonder MotoGP races, het wordt steeds waarschijnlijker
Lees ook: Geen MotoGP races in 2020?: Geen transfers, geen technische ontwikkelingen voor 2021?

Bron quote: Speedweek.de

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App