Ana Carrasco heeft op zondagmiddag de World Supersport 300 race gewonnen op Donington Park. De Spaanse coureur bleek wederom het sterkst en won voor de tweede keer op rij voor Dorren Loureiro en Borja Sánchez. Koen Meuffels eindigde als vijfde, Scott Deroue als zesde, Dennis Koopman als 19e en Glenn van Straalen als 23e. Walid Khan, Joep Overbeeke en Ryan Vos kwamen niet aan de finish.

Het was polesitter Ana Carrasco die een zeer goede start kende en de leiding meteen in handen nam. Achter haar waren het Borja Sánchez en Koen Meuffels met daarachter een grote groep gretige coureurs. Ook Scott Deroue en Walid Khan zaten in deze kopgroep.

Helaas ging het voor Khan al aan het eind van de eerste ronde mis aangezien hij zijn Kawasaki bij het ingaan van de Melbourne Loop onderuit schoof.

Aan het eind van de tweede ronde had Carrasco al een marge van een seconde weten op te bouwen voor Meuffels en Sánchez. Daarachter was er een intense strijd te zien voor de vierde plaats tussen Jan Ole Jähnig, Scott Deroue, Enzo de la Vega, Mika Perez, Dorren Loureiro en Luca Grünwald.

Ook voor Ryan Vos kwam de race vroegtijdig ten einde door een valpartij. De Nederlander kwam bij het ingaan van de Melbourne Loop in contact met Filippo Fuligni en Paolo Grassia waardoor het drietal onderuit ging.

Deroue was de snelste coureur op de baan en wist met een nieuw baanrecord naar voren de komen en de derde plaats over te nemen van Sánchez achter Meuffels. Even later ging hij ook voorbij aan zijn landgenoot en keek nou naar een gat van drie seconden richting koploper Carrasco.

Carrasco leek wederom onverslaanbaar en Deroue kon de marge ook niet verminderen. Achter hem was het Loureiro die naar voren was gekomen met Sánchez, Meuffels en De la Vega achter zich in een fel gevecht.

Het was Carrasco die foutloos bleef en haar tweede WorldSSP300 overwinning op rij wist te behalen. Enkele seconden daarachter werd een hevige strijd gevoerd tot aan de eindstreep en het was Loureiro die hier als winnaar uit kwam en als tweede over de finishlijn kwam voor Sánchez. Daarachter waren het De La Vega, Meuffels en Deroue die het podium misliepen maar wel in de top zes wisten te eindigen. Verder waren het Jähnig, Perez, Hendra Pratama en Grünwald in de top tien. Dennis Koopman kwam als 19e over de finish, Glenn van Straalen als 23e en Joep Overbeeke wist niet te finishen.

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag