Voorafgaand aan de races van de Pata Italian Round op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola waren het zondagochtend Ana Carrasco (WorldSSP 300), Sandro Cortese (WorldSSP), Jonathan Rea (WorldSBK) en Maximilian Scheib (STK 1000) die het snelst waren in hun klasse tijdens de warm up.

WorldSSP300
Nadat ze de vrije trainingen op vrijdag en de kwalificatie op zaterdag al als snelst wist af te sluiten was Ana Carrasco ook in de warm-up de snelste coureur in de World Supersport 300 klasse. Verder waren het Perez, Schotman, Loureiro, Herrera, Gonzalez, Bastianelli, Jähnig, Grünwald en Valle in de top tien. Meuffels kwam naar de 11e tijd, Khan de 20e, Van Straalen de 21e, Deroue de 22e, Vos de 33e en Overbeeke de 37e.

WorldSSP
Vervolgens waren het de World Supersport coureurs die hun warm-up mochten verrijden waarin Sandro Cortese het snelst was voor Federico Caricasulo en Lucas Mahias. Verder stonden Cluzel, Badovini, De Rosa, Sofuoglu, Krummenacher, Stapleford en West in de top tien. Rob Hartog kwam naar de zestiende tijd, Wayne Tessels en Jaimie van Sikkelerus noteerden de negentiende en dertigste tijd.

WorldSBK
Nadat hij op zaterdag de eerste race domineerde was Jonathan Rea ook in de warm-up wederom het snelst. Achter de Kawasaki coureur waren het Davies, Sykes, Melandri, Fores, Van der Mark, Lowes, Laverty, Haslam en Razgatlioglu in de top tien.

STK1000
De laatste warm-up werd verreden door de Superstock 1000 coureurs voordat er voor de rest van de dag alleen nog maar geracet wordt. Hierin was polesitter Maximilian Scheib het snelst voor Federico Sandi en Markus Reiterberger. Verder stonden Tamburini, Delbianco, Marino, Ferrari, Mantovani, Russo en Schacht in de top tien.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag