Carrasco en Ieraci het snelst tijdens derde vrije training in Imola

72
scott-deroue
Scott Deroue (l) | foto© Randy van Maasdijk

Ana Carrasco (A)en Bruno Ieraci (B) hebben zaterdagochtend in Imola de snelste rondetijden laten noteren tijdens de derde vrije training. Scott Deroue was de snelste Nederlander met een derde rondetijd in zijn groep (B).

Groep A
In deze sessie was het de WorldSSP 300 race winnares van een jaar geleden Ana Carrasco die met een snelste ronde van 2’07.159 na afloop de lijst aanvoerde voor Marc Garcia, Manuel Gonzalez, Omar Bonoli en Jan-Ole Jähnig.

Snelste Nederlander in deze derde vrije training was de Drent Dion Otten met de tiende rondetijd gevolgd door Robert Schotman (12) en Koen Meuffels (18).

Een crash in deze sessie was er voor de Kevin Arduni, de Italiaan kwam ten val in bocht tien.

Groep B
Ook deze sessie werd kort onderbroken door een rode vlag situatie – de tweede van de dag nadat eerder ook de derde vrije training van de WorldSBK categorie al kort stilgelegd werd. Dit keer werd de onderbreking veroorzaakt door een crash van de Japanner Yuta Okaya.

Op de baan was het Bruno Ieraci die het snelst was. De Italiaan noteerde een snelste ronde van 2’06.737 en voerde daarmee na afloop de tijdlijst aan voor Mateo Pedeneau, Nederlander Scott Deroue, Bahattin Sofuoglu en Dorren Loureiro.

Victor Steeman noteerde de tiende rondetijd terwijl Jeffrey Buis en Finn de Bruin respectievelijk de vijftiende en twintigste rondetijd op de klok wisten te zetten.

Naast de al genoemde crash van Okaya was er in de slotfase van de sessie ook nog een onschuldige schuiver van Sofuoglu.

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App