Op vrijdagmiddag was Ana Carrasco in de tweede vrije training wederom het snelste en reed daarin de snelste rondetijd van de dag voor Scott Deroue en Manuel Bastianelli.  Robert Schotman (5), Dennis Koopman (21), Walid Khan (23), Koen Meuffels (25), Glenn van Straalen (26), Joep Overbeeke (35) en Ryan Vos (39).

De WorldSSP 300 coureurs waren op vrijdagmiddag degenen die de dag mochten afsluiten met hun tweede vrije training op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. Nadat Ana Carrasco in de eerste vrije training ook al het snelst was ging de Spaanse ook in de tweede vrije training goed van start en nam al gauw de snelste tijd in handen. Ook Nederlanders Scott Deroue en Robert Schotman konden goed meekomen met de tijden vooraan.

De sessie werd met een kwartier te gaan nog even onderbroken door een rode vlag situatie maar kon even later weer vervolgd worden.

Het was uiteindelijk Carrasco die in de laatste minuten haar tijd wist aan te scherpen en met een  2’07.941 de snelste tijd van de dag reed voor Deroue en thuisrijder Manuel Bastianelli. Daar achter waren het Borja Sánchez en Robert Schotman met de vijfde tijd. Verder waren het Nick Kalinin, Kevin Sabatucci, Galang Hendra Pratama, Enzo de La Vega en Ali Adriansyah Rusmiputro in de top tien.

De prestaties van de overige Nederlanders: Dennis Koopman (21), Walid Khan (23), Koen Meuffels (25), Glenn van Straalen (26), Joep Overbeeke (35) en Ryan Vos (39).

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag