Ana Carrasco wint de vroegtijdig afgebroken eerste WorldSSP300 race in Portimão. Jeffrey Buis wist een knappe tweede plaats te scoren, nadat hij met Carrasco weg wist te rijden. Tom Booth-Amos lag derde net voor Scott Deroue op het moment dat rode vlag kwam vanwege een crash op het rechte stuk van Bruno Ieraci.

Scott Deroue liet een sterke indruk achter tijdens de WorldSSP300 trainingen in Portimão. In de Superpole was Deroue tweede achter zijn teamgenoot Yuta Okaya, die zijn eerste pole position uit zijn carriere wist te behalen. Mika Perez stond derde op de grid voor Thomas Brianti en Ana Carrasco. Jeffrey Buis mocht vanaf de zesde startplaats vertrekken. Koen Meuffels was achtste in de Superpole en Glenn van Straalen kwalificeerde zich als achttiende op de zesde startrij voor de World Supersport 300 wedstrijden. De wedstrijd ging een uur later dan gepland van start na een verkorte startprocedure over tien ronden.

Polesitter Okaya was al snelste weg voor Carrasco en Brianti. Buis kwam in de eerste ronde na de vierde plaats en hij werd gevolgd door Deroue. Meuffels kwam als negende door en Van Straalen lag eenentwintigste na de openingsronde. Carrasco nam in de tweede ronde de leiding over en Buis volgde in tweede positie. Okaya ging in de tweede ronde onderuit in derde positie. Door deze crash wisten Carrasco en Buis een voorsprong te pakken. Deroue deed er daarachter alles aan om naar de eerste positie te komen in de grote tweede groep.

Carrasco en Buis wisten hun voorsprong iedere ronde verder uit te breiden. Halverwege de race bedroeg de voorsprong vier seconden. Voor Buis een nieuwe situatie in een WK-wedstrijd. In de grote groep daarachter reden de andere Nederlanders. Er waren ontzettend veel positiewisselingen en dat ging mis bij het ingaan van de derde ronde. Een aantal rijders raakten elkaar, waardoor Bruno Ieraci crashte aan het einde van het rechte stuk. Aangezien de motor nog op het rechte stuk lag werd de race afgebroken.

De race was ten einde en de zesde doorkomst zorgde voor de einduitslag. Carrasco won daardoor en Buis werd tweede, wat zijn eerste WK-podium betekent. Tom Booth-Amos werd derde net voor Deroue die als vierde werd geklasseerd. Bahattin Sofuoglu werd vijfde. Meuffels werd als negende in de einduitslag opgenomen en Van Straalen scoorde ook drie punten met een dertiende plaats.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App