Catalunya blijft tot het seizoen 2021 op MotoGP kalender

119
catalunya
Start MotoGP race Catalunya 2016 | foto© Repsol media

Het Circuit de Barcelona-Catalunya zal minimaal tot en met het seizoen 2021 deel uit blijven maken van de MotoGP kalender. Dit nieuws hebben Dorna en het Catalaanse circuit woensdag in Valencia wereldkundig gemaakt.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya en Dorna hebben woensdag in Valencia middels een officieel persbericht laten weten dat me een nieuwe vijfjarige overeenkomst heeft gesloten en dat het in Montmelo gelegen circuit minimaal tot en met 2021 deel uit zal blijven maken van de MotoGP kalender.

“De contractverlenging met het Circuit de Barcelona-Catalunya tot aan het einde van het seizoen 2021 is zonder twijfel geweldig nieuws voor de MotoGP,” aldus Dorna CEO Carmelo Ezpeleta. “Dit circuit is staat al sinds de start in 1992  op de kalender.”

Ondanks dat de deal al enige tijd rond was liet een officieel persbericht nog op zich wachten. Belangrijkste reden hiervan zal ongetwijfeld de opstelling en veranderingen zijn binnen lokale overheid in combinatie met de op stapel staande aanpassingen aan het circuit.

Zo ontving het in Montmelo nabij Barcelona gelegen circuit de afgelopen jaren steeds vier miljoen euro subsidie van de lokale overheid. Tijdens de onderhandelingen tussen Dorna en het Catalaanse circuit werd duidelijk dat dir bedrag voor de komende jaren gehalveerd zal worden.

Een flinke tegenvaller voor het circuit dat naast de halvering van de subsidie de komende maanden ook nog de nodige aanpassingen aan het circuit moet doen, dit vanwege het dodelijk ongeval van Luis Salom tijdens de Grand Prix eerder dit seizoen. De bochtensectie waar de Spaanse Moto2 coureur ten val kwam en het leven liet zal een aanpassing ondergaan om zo een herhaling in de toekomst te voorkomen.