Cervera loopt uit voor kampioensfeest Marc Marquez

178
marc-marquez
Marc Marquez - Cervera | foto© Repsol Media

De Marc Marquez 93 fanclub organiseerde zaterdagavond het kampioenschapsfeest ter ere van de vijfde MotoGP wereldtitel van hun held. Het werd voor de vijfde keer in zes jaar een fantastisch feest met een geweldige sfeer in het Spaanse dorp Cervera, de geboorteplaats van de Repsol Honda coureur.

Het is inmiddels al bijna een traditie geworden, een jaarlijks terugkerend evenement. Cervera vierde zaterdag opnieuw een wereldkampioenschapstitel met Marc Márquez, ongetwijfeld de beroemdste inwoner van de stad. In een rood gekleurde stad, aangemoedigd door duizenden fans stond de Repsol Honda coureur centraal in het feestgedruis.

Na een persconferentie op de universiteit in Cervera werd de Honda coureur door de straten van de stad gereden. Tijdens een indrukwekkende parade, die werd begeleid door een juichende menigte, werd de hoofdrolspeler vergezeld door naaste familieleden en teamleden.

De parade eindigde bij een speciaal podium van waar Marc Márquez de enthousiaste fans toesprak. Hij bedankte iedereen voor de enorme steun, genegenheid en warmte waarmee hij werd ontvangen en gedurende het seizoen had gekregen in de jacht op zijn vijfde MotoGP wereldtitel.

Marc Marquez: “We hebben nu zeven wereldtitels gewonnen en hoewel het veel lijkt, hebben we ze in korte tijd weten te winnen. Ik leef een droom, dus we moeten ervan genieten zolang het duurt. Deze titel is bijzonder, maar voor mij is elke titel dat, want ik geniet ervan alsof het de eerste was. Winnen is de brandstof die ik nodig heb; het stelt me in staat om te verbeteren en me te blijven ontwikkelen. Ongetwijfeld, het meest bijzondere is de mogelijkheid om het te vieren samen met mijn team en de fans zoals we vandaag hebben gedaan. Dat is echt belangrijk, want als we winnen, winnen we allemaal – en als we verliezen, zijn dezelfde mensen die vandaag naar Cervera zijn gekomen er ook bij. Mijn fans zien, ervaren wat we vandaag de dag hebben en de geweldige sfeer die er was tijdens de viering, dat is het belangrijkste.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App