CEV: Crash Soppe zorgt voor vroegtijdig einde weekend in Valencia

231
Walid Soppe in de kleuren van Dutch Racing (foto credit: Nico Schneider)
Walid Soppe in de kleuren van Dutch Racing (foto credit: Nico Schneider)

In het eerste raceweekend van het Junior Moto3 World Championship in Valencia is Walid Soppe er niet in geslaagd om punten te pakken. Op het Ricardo Tormo circuit waren er veel ongelukkige momenten, maar liefst vier crashes zorgden voor een desastreus weekeinde.

Een uiterst moeizaam eerste raceweekend kende Walid Soppe. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag ging het al tweemaal mis. Was het de eerste keer nog tamelijk onschuldig, bij de tweede crash kwam hij er slechter vanaf. Soppe kwam hard op zijn hoofd terecht en De Dutch Racing Team coureur werd naar het Medical Centre gebracht. Grote delen van de crash kon hij zich niet meer herinneren maar naarmate de avond vorderde kwam dit langzamerhand terug.

Op zaterdag kwalificeerde het talent uit Coevorden zich met een 1.41.5 voor een twintigste positie. Deze tijd werd in de eerste kwalificatie gereden en aangezien het merendeel van het competitieve veld in de tweede kwalificatie niet aan de tijden kwam van die in de eerste mocht Soppe als twintigste starten.

De race begon voortvarend voor Soppe. Aan het begin van de eerste ronde ontstond er een grote valpartij waar meerdere rijders bij waren betrokken. Soppe zat hier net achter en kon de schuivende menigte op het nipperte ontwijken. Na de eerste ronde kwam de 16-jarige als 18e door en vocht voor positie 16 in een groep van totaal zeven rijders. Met nog tien ronden te gaan vielen twee rijders uit de kopgroep, Arbolino en Rory Skinner. Hierdoor schoof Soppe op naar een 15e plaats, wat recht geeft op één punt. Uitgerekend in de dertiende ronde verloor Soppe de grip en ging hij onderuit. Van de groep waar de 16-jarige in vocht trok Spanjaard Florido uiteindelijk aan het langste eind en finishte als 12e. De race werd gewonnen door Marcos Ramirez.

Het Dutch Racing Team besloot om de tweede race aan zich voorbij te laten gaan. Walid Soppe ondervond teveel hinder van de eerdere crashes. Race 2 werd gewonnen door Japanner Kaito Toba. Vanuit Valencia gaat Soppe in een keer door naar Jerez waar de eerste wedstrijd van de Red Bull MotoGP Rookies Cup op het programma staat. De volgende wedstrijd van het Junior Moto3 World Championship is op 7 mei in Le Mans waar ze in het bijprogramma staan van de MotoGP.