CEV Repsol: Marcos Ramirez wint in Portimâo, DNF voor Walid Soppe

169
repsol cev
FIM CEV Repsol Moto3 race Portimâo | foto© Repsol CEV

De FIM CEV Repsol Moto3 wedstrijd op het circuit van Portimâo is zondagmiddag gewonnen door de Spanjaard Marcos Ramirez. Dutch Racing Team coureur Walid Soppe werd al in de eerste ronde uitgeschakeld vanwege een crash.

Nadat de lichten zondagmiddag om 14:00 uur (NL tijd) op groen waren gegaan in Portimâo ontstond er een spannende strijd voor de overwinning. Nadat er in eerste instantie tien coureurs aan een touwtje streden voor de eerste positie in de race waren het uiteindelijk Marcos Ramirez, Lorenzo Dalla Porta en Raul Fernandez die zich los wisten te rijden van de rest van de groep en uit moesten maken wie er met de zege aan de haal zou gaan.

Ramirez leek in de slotfase vervolgens een klein gaatje te kunnen slaan maar in de laatste ronde was het toch weer de vanaf de pole vertrokken Dalla Porta die de leiding over wist te nemen en de beste papieren leek te hebben.

In de allerlaatste bocht was het echter Ramirez die zich de beste uitgangspositie wist te verwerven door in het wiel van Dalla Porta te kruipen en op het laatste stuk naar de finish net voor de finish zijn voorwiel voor die van Dalla Porta wist te prikken. Ramirez won met een miniem verschil van 0,003 seconde voor Dalla Porta en Fernandez die op 0,043 seconde derde werd.

Voor de vanaf de drieëntwintigste plaats op de grid gestarte Walid Soppe duurde de wedstrijd op het Portugese circuit maar erg kort. De Dutch Racing Team coureur werd in de eerste ronde aangetikt door een achter hem rijdende coureur met een crash en einde wedstrijd tot gevolg.