Chaz Davies heeft bij een trainingsongeval zijn sleutelbeen gebroken. De Aruba.it Racing – Ducati coureur zal hierdoor nog negen weken durende zomerstop gebruiken om op tijd fit te zijn voor de eerstvolgende WorldSBK ronde begin september in Portimâo.

Nadat Leon Camier onlangs al een rugblessure opliep – de Red Bull Honda World Superbike coureur kwam tijdens een training voorafgaand aan de Suzuka 8H op het circuit van Suzuka ten val waarbij hij een gebroken wervel opliep – heeft ook Chaz Davies aan het begin van de lange WorldSBK zomerstop een blessure opgelopen.

De Aruba.it Racing – Ducati brak eerder deze week bij een trainingsongeval zijn sleutelbeen. De Brit zal hierdoor komende week niet deelnemen aan de Race of the Champions tijdens de World Ducati Week op het Misano World Circuit Marco Simoncelli – de Brit zal echter zaterdag en zondag wel aanwezig zijn voor een meet and greet – en de nog negen weken durende vakantie gebruiken om op tijd fit te zijn voor de volgden ronde van MOTUL FIM Superbike World Championship die begin september op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimâo wordt verreden.

Alvorens dit evenement op de kalender staat vindt er op 23 en 24 augustus aanstaande nog een Official WorldSBK test plaats op het Portugese circuit. Davies hoopt dat hij al op tijd hersteld zal zijn en gewoon deel kan nemen aan deze voorbereidingstest op de tiende ronde van het seizoen op hetzelfde in de Portugese Algarve gelegen circuit.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl